Preskočite na glavni sadržaj

Marin Marinić: Mi Hrvati / The Final Solution

U Galeriji PM, u četvrtak, 7. veljače, u 19 sati, otvara se izložba akademskog kipara Marina Marinića pod nazivom 'Mi Hrvati / The Final Solution'. Izložba ostaje otvorena do 28. veljače.
vrijeme: 07.02.2013.
mjesto: Zagreb; HDLU, Galerija PM, Trg žrtava fašizma bb
url: http://www.hdlu.hr
U eri globalizacije i pod pritiskom svjetske i lokalne ekonomske krize izložba naglašava važnost identiteta, kako nacionalnog tako i osobnog, za preuzimanje inicijative. Marin Marinić gradi spomenike širokim krugovima nepoznatim pojedincima iz malog naroda koji su svojim životnim djelima gradili svjetsku baštinu. Prikazujući njihove borbe i uspjehe Marinić želi djelovati na ljude s potencijalom koji su izgubili volju za borbom za osobni i opći napredak i protiv neučinkovitosti institucija koje bi im trebale služiti.

Akademski kipar Marin Marinić rođen je 1967. godine u Zagrebu. Pohađao je Školu primijenjene umjetnosti te Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirao 1993. godine u  klasi Šime Vulasa. Izlagao na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Autor je nekoliko javnih radova, između ostalih, skulpture novinarske rock nagrade Hrvatske Crni mačak 1998. i 1999. g. Radio je a restauriranju mnogih objekata nulte kategorije, uključujući Zagrebačku katedralu. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.