Preskočite na glavni sadržaj

Bogata pulska Noć muzeja

Pula se i ove godine pridružila mnogobrojnim hrvatskim gradovima u oživljavanju i popularizaciji umjetnosti pa će u Noći muzeja u petak od 18 sati do jedan sat poslije ponoći svoja će vrata otvoriti četiri kulturne ustanove na sedam mjesta u gradskome središtu.
vrijeme: 25.01.2013. od 18 sati
mjesto: Pula

Arheološki muzej Istre organizira dvije likovne izložbe: "Tajne groba" autorice Kristine Mihovilić u Augustovu hramu na Forumu i izložbu crteža Pietra Nobilea u Muzejsko-galerijskom prostoru Svetih srca.
 
Arheološki muzej Istre nudi i popratni glazbeni program s koncertom klasične glazbe u muzejskome lapidariju i posebnim jazz koncertom u podzemlju rimskog amfiteatra.
 
U Povijesnom i pomorskom muzeju Istre posjetitelji će moći razgledati izložbu fotografija "Lica iz prošlosti Krnice kroz objektiv Antona Škabića (1871.-1948.)".
 
Sveučilište Jurja Dobrile odat će počast uglednom skladatelju Antoniju Smaregliji u njegovoj spomen-kući u neposrednoj blizini pulskog Foruma organiziranim stručnim vodstvima po zbirci, predstavljanjem prijevoda knjige P. Petronija "Antonio Smareglia: život i skladateljski opus" te posebnim glazbenim programom.
 
Muzej suvremene umjetnosti Istre uključit će se u Noć muzeja na jedinstven način - intervencijama u gradskom prostoru. Na Giardinima će tako u negdašnjem kinu biti postavljena ambijentalna videoinstalacija Silva Šarića, a na zvoniku pulske katedrale projicirat će se rad Alena Floričića. Osim toga, u staroj tiskari otvorit će se prva izložba iz fundusa tog muzeja, nakon čega će se održati DJ party.
 
O popularnosti Noći muzeja u Puli svjedoči i podatak po kojem se broj posjetitelja iz 2011. gotovo udvostručio 2012., kad je muzeje posjetilo gotovo osam tisuća građana, doznaje se od Odjela za informiranje grada Pule. (Hina)
 
Vidi i:
Bogat program istarskih muzeja (Glas Istre)