Preskočite na glavni sadržaj

Gošća Disku(r)sije - Bettina Hartz

Prva Disku(r)sija u 2013. ugošćuje književnicu i freelance novinarku Bettinu Hartz (1974./Berlin), stipendisticu rezidencijalniog programa u Splitu. Književna večer održat će se u srijedu, 23. ovoga mjeseca, u 19 sati, u splitskoj kavani Le Monde, a moderatorica tribine je Katja Grcić.
 
vrijeme: 23.01.2013. u 19 sati
mjesto: Split, Kavana Le Monde, Plinarska 6
url: http://www.kurs.hr/

Bettina Hartz rođena je u Berlinu, 1974. Pored studija njemačkog jezika, završila je i glazbu i teatrologiju na Humboldt-Universität u Berlinu. Bavila se edukacijom djece, tečajevima dramaturgije, dobila doktorsku stipendiju akademske nacionalne zaklade, te sudjelovala u osnivanju fondacije i nakladničke kuće - www.lunardi-verlag.de. Piše književne kritike za Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Der Freitag, Die Zeit, Literaturen. Stipendijski boravak u Splitu koristi za pisanje svog romana 'Rot ist der höchste ernst'.

Autorica će objasniti kako vožnja bicikla nalikuje pisanju i ispričati o ljubavi između nje i tog prijevoznog sredstva, o čemu je i pisala u svojoj zadnjoj knjizi 'Auf dem Rad'.

Gošća će s moderatoricom Katjom Grcić razgovarati o knjizi 'Altfundland Ansichten von Italien', djelu u kojem se kroz impresije trinaest talijanskih gradova isprepliću arhitektura, književnost i umjetnosti, fiktivni i stvarni likovi, pisma, dnevnici, putopisi i kolaži...