Preskočite na glavni sadržaj

Boran Berčić: Filozofija (svezak I, II)

Predstavljanje knjige 'Filozofija' profesora Borana Berčića, u izdanju nakladnika Ibis grafike, održat će se u srijedu, 23. siječnja, u 18 sati, u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Knjiga predstavlja obuhvatan pregled glavnih tema i tokova filozofskog mišljenja, a predstavit će je ugledni filozofi, istraživači, nastavnici i studenti. 
vrijeme: 23.01.2013. u 18 sati
mjesto: Zagreb, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5
url: http://www.ibis-grafika.hr/Pages/Filozofija.html

Sudjeluju: Prof. dr. Filip Grgić, ravnatelj Instituta za filozofiju u Zagrebu; Prof. dr. Nenad Smokrović, profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci; Doc. dr. Hrvoje Jurić, profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu; Prof. dr. Boran Berčić, autor knjige i profesor na Odsjeku za filozofiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci; Prof. Zdenka Brzović, polaznica doktorskog studija filozofije na Filozofskome fakultetu u Rijeci, i dr.

•  Filozofija - svezak prvi
 
Boran Berčić napisao je knjigu za studenta, stručnjaka i laika. Za razliku od većine drugih knjiga koje daju pregled filozofije, ova nije strukturirana kao povijesni pregled, već kao pregled filozofskih tema.
Pitanja na kraju svakog od poglavlja velika su pomoć i nastavnicima i studentima, kao i opsežan indeks na njemom kraju. Na 500 stranica teksta u prvom svesku, autor se bavi nekim temeljnim filozofskim temama kao što su smisao života, sudbina, smrt, sloboda volje, moralna odgovornost, etika, društveni ugovor.
 
•  Filozofija - svezak drugi
 
Drugi svezak Filozofije, problematskog pregleda filozofskih tema autora Borana Berčića izašao je u listopadu.
Dok je je prvi svezak usmjeren uglavnom na tzv. praktičnu filozofiju, ovaj drugi više se bavi teoretskim pitanjima - znanjem, umom, Bogom, stvarnošću, matematičkim istinama, pa i samim pitanjem Što je filozofija?

Sažeto e-izdanje (cjelovite, ali skraćene verzije obaju svezaka namijenjene studentima) dostupno je online i može se besplatno preuzeti na www.ibis-grafika.hr.