Preskočite na glavni sadržaj

Dirigentica Yuko Tanaka i dirigent Kah Chun Wong uskoro gostuju u riječkom HNK

Dvoje sjajnih mladih dirigenata Yuko Tanaka iz Japana i Kah Chun Wong iz Singapura nastupit će uskoro u riječkom Kazalištu ravnajući koncertima orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca. Prvi koncert je na programu 22. siječnja, a sljedeći 5. veljače.
vrijeme: 22.01.2013.
mjesto: Belgrade, Serbia
url: http://www.domomladine.org/

Oboje su bili sudionici 5. međunarodnog natjecanja mladih dirigenata Lovro von Matačić koje se održalo u Zagrebu 2011. godine, kada je Yuko Tanaka ušla u finale natjecanja, a Kah Chun Wong osvojio drugu nagradu.
 
Yuko Tanaka, rođena 1987. godine, koja je već dirigirala najpoznatijim japanskim orkestrima kao što su Japanska filharmonija, Simfonijski orkestar Hiroshime, Filharmonija iz Nagoye ili Sendai filharmonijski orkestar, ravnat će koncertom "Aria di Carnevale" u utorak, 22. siječnja 2013., s početkom u 20.00 sati. Kao solist nastupit će Pavel Minev, violina. (opširnije)
 
Kah Chun Wong, rođen 1986. godine, do sada je dirigirao je Orkestrom mladih Carlos Chavez iz Meksika, Orkestrom Liszt-Wagner iz Mađarske, Filharmonijom iz Jene, Nacionalnim simfonijskim orkestrom iz Tajvana, Nacionalnim orkestrom mladih iz Singapura, Komornom filharmonijom iz Sankt Peterburga i drugima, a s riječkim će orkestrom nastupiti na Simfonijskom koncertu 5. veljače 2013. na čijem će se programu naći djela Mozarta i Prokofjeva, a kao solist će nastupiti izvrsni riječki pijanist Goran Filipec. (opširnije)