Preskočite na glavni sadržaj

Radionica ‘Elektroničke minijature’ u SC-u

I’MM_ Media lab i Kultura promjene pozivaju sve zainteresirane na svoju sljedeću radionicu pod nazivom ‘Elektroničke minijature’ voditelja Hrvoja Spudića, koja će se održati 12. i 13. siječnja u Klubu SC Studentskog centra u Zagrebu. Prijave traju do 10. siječnja 2013.
vrijeme: 12.01.2013.
prijava: 10.01.2013
mjesto: Zagreb, Klub SC, Savska 25
url: http://immmedialab.wordpress.com/

Datum: 12. i 13. siječnja, 2013., od 12 do 19 sati.
Broj polaznika: 14 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija.

Prijave za sudjelovanje primaju se do četvrtka, 10.01.2013., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.

Kotizacija: 150kn članovi I’MM_ laba, nezaposleni, učenici, studenti, srednjoškolci / 200kn zaposleni

O radionici:
Polaznici će naučiti kako raditi elektroničke uređaje poput pojačala ili oscilatora, uz primjenu minijaturne elektronike, te kako napraviti potpuno funkcionalan elektronički uređaj slijedeći minimalističke principe oblikovanja. Sklopovi će se izrađivati u slobodnoj ili zadanoj formi, ovisno o preferencijama polaznika radionice. Polaznici su slobodni izraziti svoju kreativnost u zadanim obrascima s ciljem stvaranja gadgeta koji radi. Polaznicima će biti osiguran materijal za rad, međutim ukoliko žele slobodni su donijeti sa sobom tzv. ‘staru kramu’ za rastavljanje, ili dijelove koje bi koristili prema svojim željama, u ovisnosti o tome što bi radili. Ponesite slobodno stare kalkulatore sa solarnim ćelijama, discman-e i walkman-e, električne četkice za zube, sušila za kosu, kazetofone i radio prijemnike čije dijelove možete koristiti pri radu, ili dijelove: stepper motori, solarne ćelije, zvučnici i sl.

Hrvoje Spudić studira arhitekturu i bavi se DIY elektronikom i fotografijom. Jedan od tehničkih savjetnika I’MM_ Media laba Kulture promjene pri SC-u. Svojim radovima sudjeluje na izložbama, koncertima i prezentacijama I’MM laba, a radom Scanner camera sudjeluje kao član I’MM_a na Device_art-u 4.012.

I’MM_ je Media lab osnovan u lipnju 2011. u Zagrebu kao dio programa Kultura promjene u Studentskom centru. I’MM_ se sastoji od tri platforme: a) hacklab − radionica, b) otvorene vikend radionice s domaćim i međunarodnim predavačima/hakerima/umjetnicima, c) media lab (teorija, kustoske prakse, predavanja međunarodnih izlagača na području intermedijskih umjetnosti).

I’MM_ organizira radionice za mlade i odrasle, profesionalce i entuzijaste, umjetnike i znanstvenike, hakere i dizajnere, inženjere i arhitekte sa ciljem kreiranja nove  stvarnosti intermedijskih i novomedijskih praksi, u skladu sa svjetskim trendovima kao što su DIY (Do-It-Yourself) i DIWO (Do-It-With-Others), hakiranje i ispreplitanje visoke  tehnologije s low-tech-om. I’MM_ se sastoji od nekoliko sekcija: hands-on elektronika, biohakiranje, audio sekcija, robotička sekcija, umjetnička sekcija (vizualne umjetnosti, instalacije, net art, intermedijska umjetnost, novomedijska umjetnost), VJ-ing, 3D printanje i nosiva tehnologija.

Radionice: Artduino vam predstavlja Arduino, Hackteria DIY biolab, Theremin, Osnove elektronike, Neandertalska elektronika − SoundBox, Elektronička stvorenja – Solarna robotika, DIY Arduino − Arduino from Scratch, 3D printanje − Ultimaker, Digitalna botanika, Agar is the Media, Arduino programiranje, BioHacking Vs. BioPunk, itd. Festivali: Velesajam kulture, Kiblix&MFRU, Pedalafest, Eclectic Tech Carnival, Ganz novi festival, EEII, Slobodni festival, HomeMade, Device_art 4.012, itd.