Preskočite na glavni sadržaj

Uspjeh dubrovačke klape Kaše na festivalu u Subotici

Dubrovačka klapa Kaše je na festivalu 'Omladina 2012.' u Subotici (Srbija) osvojila specijalnu nagradu za najoriginalniju kompoziciju pjesmom 'Moja jedina' umjetničkog voditelja Vicka Dragojevića.
vrijeme: 10.12.2012.
mjesto: Berlin, Germany
url: http://croatian.traduki.eu/

Klapa kaše bila je jedini predstavnik iz Hrvatske, a tu nagradu, koju dodjeljuje Fondacija Kovač, osvojila je u konkurenciji od 25 izvođača.
 
Pedeset jednu godinu nakon što je osnovan ovaj festival te nakon dvadesetogodišnje stanke, ponovo je pokrenut natjecateljski program pod nazivom "Različitost koja spaja", a sudjelovale su skladbe iz Srbije, Makedonije, BiH, Slovenije, Crne Gore, Mađarske, Bugarske i Hrvatske.
 
U žiriju su bili Olja Dešić iz Hrvatske, Tomaš Domicelj iz Slovenije, Brano Likić iz BiH i Petar Peca Popović iz Srbije.
 
Klapa Kaše je ove godine osvojila niz nagrada - bili su apsolutni pobjednici ovogodišnjeg omiškog festivala klapa s osvojenim Zlatnim štitom s grbom grada Omiša za prvo mjesto po mišljenju stručnog zbora i Zlatnim omiškim leutom za prvo mjesto po mišljenju publike. Na festivalu klapa s mandolinama i gitarama Makarska 2012. klapa Kaše osvojila je Zlatnu plaketu stručnog žirija, a na ovogodišnjem festivalu Klapa Dubrovačko-neretvanske županije također su osvojili prvo mjesto i po mišljenju žirija i publike. (Hina)