Preskočite na glavni sadržaj

Okrugli stol i predavanje 'Koliko vrijedim - od valorizacije do plesa'

U medijateci Zagrebačkog plesnog centra će se u ponedjeljak i utorak, 19. i 20. studenog, od 10 do 17 sati, održati okrugli stol i predavanje 'Koliko vrijedim - od valorizacije do plesa'. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 19.11.2012. 10-17 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info/

Projekt 'Koliko vrijedim - od valorizacije do plesa' okuplja odabrane umjetnike koji će se kroz svoje pojedinačne primjere baviti procesima valorizacije u području suvremene umjetnosti s fokusom na specifičnosti uvjeta produkcije i mehanizama distribucije u području suvremenog plesa. Valorizacija je ovdje mišljena kao širi metodološki alat u odnosu na međuovisnost ekonomskih i estetskih logika valorizacije. Početna točka je empirijsko istraživanje u svojevrsnom konstruiranom radnom kontekstu, a obuhvatit će teme uvjeta rada, edukacijskih procesa, tokova prihoda te funkcioniranja osobnog simboličkog kapitala na tržištu umjetnosti.

Sudjelovat će: Nino Bokan, Selma Banich, Mila Čuljak, Sandra Fijan, Vesna Hanaček, Vedrana Klepica, Ana  Kreitmeyer, Irena Mikec, Petra Milojković, Željka Sančanin, Melita Spahić, Zrinka Užbinec i Ana Vnučec. Izlagat će Ivana Hanaček (19. studenog, s početkom u 13 sati, 'Od kritičkog potencijala do repolitizacije umjetnosti') i Sonja Pregrad (20. studenog, s početkom u 13 sati, 'Online izvedbena mapa: kako vrijedi praksa – praksa: kako vrijedi'). Autori ovog projekta su Marjana Krajač i Jacob Peter Kovner, a suradnik na projektu je Marko Kostanić.

Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Hrvatskog instituta za pokret i ples/Zagrebački plesni centar i Uferstudios/Tanzfabrik Berlin.