Preskočite na glavni sadržaj

Arhiv Tošo Dabac – predstavljanje umjetnika: Ana Opalić

U sklopu 4. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac, danas, 15. studenog, u 18 sati, u prostoru Arhiva Tošo Dabac, održava se predstavljanje fotografskog rada umjetnice Ana Opalić.
vrijeme: 15.11.2012. 18,00
mjesto: Zagreb; MSU, Arhiv Tošo Dabac, Avenija Dubrovnik 17
url: http://www.msu.hr
Umjetnica će predstaviti svoj fotografski rad po serijama fotografija, zatim projekte na kojima je radila/surađivala, web stranicu Suvremena hrvatska fotografija, dokumentarni film 'Veseli svaki me kraj' koji upravo dovršava/montira… Usto, autorica će govoriti o projektu Centra za suočavanje s prošlošću – Osobna sjećanja na rat koji radi za udrugu Documenta i autodokumentarcu.

Ana Opalić rođena je 1972. godine u Dubrovniku. Diplomirala je televizijsko i filmsko snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Te godine nagrađena je kao najbolja mlada fotografkinja na izložbi Hrvatska fotografija ’97. Fotografije samostalno izlaže od 1991. godine. Od 2000. članica je Hrvatske Zajednice samostalnih umjetnika. Urednica je web portala 'Suvremena hrvatska fotografija'. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Fotografije su joj u kolekciji Muzeja suvremene umjetnosti, Zagreb, Galerije umjetnina, Split, Centra d’Art i Natura-Katalonija, Centra Tyrone Guthrie, Irska, Galerije Heinz Bossert, Köln, Centro Culturale Teresa Orsola Bussa de Rossi, Italija, te u nekoliko privatnih zbirki.