Preskočite na glavni sadržaj

Godišnja skupština o kulturnoj diplomaciji 2012

ICD – Institute for Cultural Diplomacy organizira Godišnju skupštinu o kulturnoj diplomaciji, koja se održava u Berlinu, od 13. do 16. prosinca. Ovogodišnja tema je 'Moć kulture i umjetnosti u promociji demokracije i globalnog mira'.
vrijeme: 13.12.2012.
prijava: 07.12.2012
mjesto: Berlin, Njemačka
url: http://www.culturaldiplomacy.org
Godišnja skupština o kulturnoj diplomaciji vodeće je svjetsko događanje na polju kulturne diplomacije, a uključuje nekoliko paralelnih programa posvećenih kulturnoj diplomaciji i međunarodnim odnosima, izgradnji mira, ljudskim pravima, umjetnosti i kulturi.

Cilj ICD Godišnje skupštine o kulturnoj diplomaciji je detaljno pregledati najvažnije razvoje na polju kulturne diplomacije u 2012. godini te otvoriti raspravu o ključnim pitanjima. Skupština okuplja aktualne i bivše predsjednike država i ministre, kao i poznate ličnosti, uključujući i interdisciplinarnu grupu sudionika koji će se baviti pitanjima našeg međuzavisnog svijeta.

Predstavljajući široke teme kao i rasprave o specifičnim područjima, Godišnja će skupština omogućiti opširnu i detaljnu analizu kulturne diplomacije u 2012. godini. Sudjelovanje je namijenjeno vladinim i diplomatskim službenicima, akademicima, umjetnicima, novinarima, akterima iz civilnog društva, predstavnicima privatnog sektora, mladim stručnjacima i studentima, kao i svima zainteresiranima iz čitavog svijeta.

Predavači:
- Ian Gillan – lider grupe Deep Purple;
- David Soal – američki glumac, poznat po ulozi detektiva Kenneth Hutch;
- Marcia Barrett – lider grupe Boney M;
- Bill Bailey – britanski komičar, glazbenik i glumac;
- Francesco Rutelli – bivši premijer Republike Italije, te bivši ministar kulture i turizma;
- Amb. Katalin Bogyay – predsjednica Generalne skupštine UNESCO-a;
- Ekaterine Tkeshelashvili - bivša premijerka Gruzije, ministrica za reintegraciju;
- Anna Diamantopoulou (MP) – bivša članica Europske komisije za zapošljavanje, socijalnu skrb i jednake mogućnosti;
- Tamara Stojčević – generalna tajnica Vlade Republike Srbije;
- Afric Simone – glazbenik;
- Ulla Meinecke – njemački pjevač;
- Tajnik Dirk Kempthorne – 49. državni tajnik SAD-a za unutrašnja pitanja (2006-9); 30. guverner države Idaho;
- Manuel Obregón López – pijanist, ministar kulture i mladih Kostarike;
- Dr. Hassan B. Diab – ministar obrazovanja Libanonske Republike.

Pozivaju se svi zainteresirani da se prijave za izlaganje na Konferenciji. Primaju se znanstvena istraživanja i analize tema iz područja djelovanja ICD-a, a odnose se na sljedeće: kultura, međunarodna politika, ekonomija, pravo, povijest, filozofija, mirovni studiji, komunikologija, antropologija, muzikologija, povijest umjetnosti i lingvistika.

Prijaviti se može izlaganje pisano isključivo za Konferenciju ili izlaganje koje je već bilo predstavljeno na konferencijama ili objavljeno u časopisima. Također, primaju se i izlaganja grupe autora. Tekstovi se primaju najkasnije 7 dana prije početka Konferencije.