Preskočite na glavni sadržaj

GraficaRi – natječaj za izložbu grafika

Pozivaju se svi mladi umjetnici i studenti grafike da se prijave na natječaj za skupnu izložbu GraficaRi koja će se održati u Rijeci, u siječnju 2013.godine, u galeriji Mali salon. Rok za prijavu je 27. studeni.
prijava: 27.11.2012
mjesto: Rijeka
url: http://izlozbagraficari.blogspot.com
Likovna manifestacija GraficaRI projekt je nedavno diplomiranih studentica Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci i Muzejom moderne i suvremene umjetnosti Rijeka. Projekt je pokrenut s ciljem povezivanja mladih afirmiranih i neafirmiranih umjetnika i studenata koji se bave grafičkim medijem, odnosno predstavljanja grafičke umjetnosti široj javnosti kroz tradicionalni i suvremeni pristup.
 
Uvjeti prijave:
- natječaj je otvoren za sve likovne stvaraoce iz Hrvatske do 35 godina starosti,
- mogu se prijaviti najviše tri rada u svim grafičkim tehnikama (izuzev monotipije)
- dimenzije dvodimenzionalnih radova ne smiju biti veće od 1000x700mm, niti manje od 500x400mm.
- dimenzije trodimenzionalnih radova ne smiju biti veće od cca 1500x1500x1500mm

Participacija za sudjelovanje se ne naplaćuje.
Popunjena prijavnica se šalje isključivo e-mailom na adresu grafica.rijeka@gmail.com zajedno sa fotografijom rada i životopisom autora.

Vršit će se dva kruga žiriranja, prvi isključivo putem e-maila, drugi na osnovu pristiglih grafika koje moraju odgovarati izabranim radovima s fotografija. Radove će selektirati žiri koji će se sastojati od tri uvažena stručnjaka i dva organizatora izložbe.

Autori će biti obaviješteni putem e-maila 2.prosinca o rezultatu žiriranja. Najbolji radovi biti će nagrađeni Posebnim pohvalama žirija. Pohvale će se dodjeljivati na otvorenju izložbe.

Dodatne informacija potražite na blogu http://izlozbagraficari.blogspot.com
Pravilnik