Preskočite na glavni sadržaj

The Curators' Piece: Suđenje umjetnosti – hrvatska premijera

The Curators' Piece: Suđenje umjetnosti – hrvatska premijera
Nakon uspješne premijere u Bergenu, na Meteor festivalu u prosincu 2011. godine te gostovanja na Kontrapunkt festivalu u Sczcecinu, Bastard festivalu u Trondheimu, Tupp festivalu u Uppsali te uoči skorog gostovanja na festivalu COIL u New Yorku u siječnju 2013., u sklopu festivala Perforacije održat će se hrvatska premijera predstave The Curators' Piece: Suđenje umjetnosti.
vrijeme: 28.10.2012. 21,30 h
mjesto: Zagreb; Velika dvorana Teatra &TD, Savska 25
url: http://www.curatorspiece.net/

Posebni gost večeri uz kustose iz Njemačke, Norveške i Estonije je i Zvonimir Dobrović, umjetnički direktor Perforacija. Predstavu je u Zagrebu moguće vidjeti samo u nedjelju, 28. listopada, u Velikoj dvorani Teatra &TD, Savska 25, s početkom u 21,30 sati.

The Curators' Piece: Suđenje umjetnosti je predstava razvijena s odabranim kustosima izvedbenih umjetnosti i prikazuje se na njihovim festivalima i kazališnim kućama. Umjetnice pozivaju međunarodne kustose koji danas kreiraju globalni pejsaž suvremenih izvedbenih umjetnosti i čiji su festivali među najprestižnijima u polju cutting-edge izvedbenih umjetnosti danas. Odabrani kustosi sudjeluju u predstavi kao izvođači, suradnici i koproducenti predstave. Oslanjajući se na odnos umjetnika kustosa i publike, predstava problematizira (ne)mogućnost utjecaja umjetnosti na današnje društvo. Što je umjetnost danas? Može li spasiti svijet? Koja je u njoj uloga umjetnika, kustosa i publike?

Koncept i realizacija: Tea Tupajić & Petra Zanki
Režija, svjetlo: Tea Tupajić
Dramaturgija, koreografija: Petra Zanki
Gostujući kustosi: Per Ananiassen (No), Sven Age Birkeland (No), Florian Malzacher (Ger), Priit Raud (Est) & Zvonimir Dobrović (Hr).

Koproducirali: Bit-Teatergarasjen, BUDA, Performance space 122, Teaterhuset Avantgarden, MDT,  Grand theatre Groningen, O Espaco do Tempo.
Istraživanje i rad na cjelokupnom projektu poduprli: PACT Zollverein, On The Boards, steirischer herbst.
Projekt je dobio potporu Ureda za kulturu grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske te Trust for Mutual Understanding.

Izvor: Petra Zanki