Preskočite na glavni sadržaj

Script & Pitch 2013.

Script & Pitch obuhvaća napredan program o razvoju scenarija namijenjen europskim scenaristima i urednicima scenarija. Kako potporu osigurava MEDIA International, na radionicu Script & Pitch International mogu se prijaviti profesionalci iz cijeloga svijeta, a ne samo iz Europe. Rok za prijavu je 31. listopad 2012.
prijava: 31.10.2012
url: http://www.torinofilmlab.it/training.php

Zajednički program traje 10 mjeseci i u njemu će sudjelovati 20 polaznika iz cijeloga svijeta (16 scenarista i 4 urednika scenarija) koji će proći cjelokupan proces pisanja scenarija, od kreiranja ideja i strukturiranja materijala u prvu i drugu verziju pa sve do završne verzije koju će predstaviti skupini međunarodnih producenata i prodajnih agenata.

Svrha je programa unaprijediti profesionalne vještine scenarista i urednika scenarija te stvoriti dinamičnu mrežu za sve polaznike, radi čega se radionice Script & Pitch i Script & Pitch International povezuju s festivalima i događanjima u tom sektoru. Bitno je pronaći producente zainteresirane za scenariste i razvoj scenarija, a ne samo za pojedinačne projekte. Naglasak je na pružanju pomoći u usavršavanju osobama s projektima, a ne projektima kojima su pridružene osobe, odnosno važno je omogućiti potporu neovisnim talentiranim kreativcima.

Vrijeme i mjesto održavanja radionica:
- prva radionica: od 9. do 15. ožujka 2013. u Helsingborgu u Švedskoj;
- prva online radionica: od travnja do lipnja 2013.;
- druga radionica: od 24. do 30. lipnja 2013. u Brignoganu u Francuskoj;
- druga online radionica: od srpnja do studenoga 2013.;
- treća radionica (predstavljanje završnih verzija projekata i sastanak dosadašnjih polaznika): od 22. do 28. studenoga 2013. u Torinu u Italiji.

Ovo je poslijediplomski program osmišljen za profesionalne scenariste, urednike scenarija i osobe s diplomom filmskih akademija, scenariste režisere, scenariste producente i direktore razvoja iz cijeloga svijeta. Pisci beletristike i dramatičari jednako se tako mogu prijaviti s, primjerice, projektima za adaptaciju. Iako većina polaznika već ima dogovor s produkcijskom tvrtkom zainteresiranom za njihov projekt te želi usavršavanje iz razvoja scenarija s ciljem poboljšanja univerzalnosti vlastitih projekata, kao i njihove doradbe te ostavljanja osobnoga pečata, to nije uvjet.

Kotizacija za scenariste (iz svih država članica Programa MEDIA) iznosi 2000 €. Kotizacija za urednike scenarija (iz svih država članica Programa MEDIA) iznosi 1000 €. Navedeni iznosi pokrivaju usavršavanje na radionicama, online radionice, troškove smještaja i dnevnice. Polaznici moraju sami pokriti sve putne troškove. Oni iz novih država članica, uključujući Hrvatsku, mogu se prijaviti i za stipendije.

Kontakt:
Agata Czerner
Scuola Holden
Corso Dante 118
10126 Torino
Italija
tel.: +39 011 663 2812
e-pošta: scriptandpitch@torinofilmlab.it

Više informacija: martina.petrovic@mediadesk.hr

Izvor: www.mediadesk.hr