Preskočite na glavni sadržaj

Jan van Eyck Academie 2013 – poziv

Jan van Eyck Academie međunarodni je post-akademski institut u Maastrichtu, Nizozemska, koji osigurava prostor za ambicije, planove i rad umjetnika, dizajnera, književnika, kustosa, filozofa…. Prijave za program u 2013. godini primaju se do 15. studenog.
prijava: 15.11.2012
mjesto: Maastricht, Nizozemska
url: http://www.janvaneyck.nl
Program je namijenjen pionirima koji traže inovacije, žele upoznavati inspirativne pojedince koji zaista imaju nešto za reći, koji traže konfrontaciju i intenzifikaciju. U ovom trenutku Institut nalazi se na raskrsnici promjena koje će se oblikovati s novim sudionicima od siječnja 2013. Iz tog razloga traže se pioniri s ambicijom da akademiju učine post-akademijom budućnosti.

Prijaviti se mogu vizualni umjetnici u najširem smislu (fotografi, performeri, slikari, teoretičari, video umjetnici, crtači, filmaši…), dizajneri u najširem smislu (krajobrazni arhitekti, grafički dizajneri, urbanisti), kustosi, filozofi…. Sudionici mogu raditi na individualnim projektima ili na kolektivnim temama.

Ono što oni dijele jest radoznalost, refleksivni stav, osjećaj iniciranja, vjerovanje u snagu i mogućnosti umjetnosti i njezine važnosti u društvu. Oni dijele ambiciju Jan van Eyck Academie koja želi biti hibridni prostor za eksperiment, istraživanje, studiranje, produkciju, susrete – mjesto konvergencije umjetnosti i svijeta, društvenih pitanja i umjetničkih odgovora.

Jan van Eyck Academie svojim sudionicima nudi studio, stipendiju, program rada, budžet te otvoreno radno okruženje i stimulativnu zajednicu sa iskusnim tutorima, kao i brojne dobro opremljene laboratorije pod stručnim vodstvom, koji omogućuju studiranje, eksperimentiranje i rad.

Više