Preskočite na glavni sadržaj

Koraljka Kovač izlaže u Austriji

'Svijet boja - tri pozicije iz Podunavskih zemalja' naslov je izložbe otvorene u srijedu navečer u galeriji Ausstellungsbruecke u St. Poeltenu u Donjoj Austriji, na kojoj umjetničke radove izlažu suvremeni umjetnici iz Mađarske, Bugarske i Koraljka Kovač iz Hrvatske.
vrijeme: 03.10.2012.
mjesto: Austrija; St. Poelten
Izložba je organizirana u okviru predsjedanja Donje Austrije radnom zajednicom podunavskih zemalja koje je Donja Austrija preuzela početkom ove godine.

Glavni tajnik radne zajednice podunavskih zemalja Peter de Martin je prigodom otvaranja naglasio da je izložba doprinos razumijevanju i suradnji u podunavskom prostoru te da je galerija most prema suvremenoj umjetnosti, a danas ovom izložbom i prema drugim zemljama.

Hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota kazao je da je izložba dio jednog europskog kulturnog kruga zemalja koje povezuje Dunav, koji nije samo zemljopisna nego i kulturološka poveznica, a i pokazuje koliko su bliska kultura i tradicija podunavskih zemalja.

Na izložbi je predstavljeno 40-ak eksponata triju umjetnika iz podunavskih zemalja Seline Saranove iz Bugarske, Barne Imre Balazsa iz Mađarske i Koraljke Kovač iz Hrvatske.
Akademska slikarica Koraljka Kovač izlaže 12 radova iz ciklusa 'Snaga sunca', napravljenih u kombiniranoj višeslojnoj tehnici nastalih u posljednje dvije godine.

'Velika mi je čast i zadovoljstvo izlagati na izložbi s kolegama suvremenim umjetnicima iz Mađarske i Bugarske', izjavila je Kovač, naglasivši da se ne događa često da izlaže u inozemstvu, a s obzirom da je poziv došao od Ministarstva kulture RH i Muzeja suvremene umjetnosti da je to 'još dodatna čast'.

Glavni organizator izložbe, koja traje do 22. listopada, je odjel za kulturu i umjetnost pri zemaljskoj vladi Donje Austrije u suradnji s galerijom Austellungsbrucke, a uz potporu Ministarstva kulture RH, ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba.
(Hina)