Preskočite na glavni sadržaj

'Moj dida je vanzemaljac' na radionici PRIME 4Kids&Family

Transmedijski projekt Studija dim 'Moj dida je vanzemaljac', koji nastaje prema scenariju Irene Krčelić, uvršten je u program radionice PRIME 4Kids&Family.
vrijeme: 03.10.2012.
mjesto: Njemačka
url: http://www.prime-house.de/

Nakon 'Zagonetnog dječaka' koji je u selekciju ušao lani, i ove godine jedan hrvatski projekt sudjeluje na interdisciplanrnoj radionici PRIME 4Kids&Family - jednoj od malobrojnih europskih edukacija namijenjenih scenaristima te kreativnim timovima forkusiranim na mladu publiku.

'Moj dida je vanzemaljac' transmedijski je projekt Studija dim s dugometražnim igranim filmom kao temeljnim formatom. Razvoj projekta započeo je 2011. godine kad je autorica Irena Krčelić dobila podršku HAVC-a za razvoj scenarija za dječji film. Uslijedio je razvoj transmedijskog dijela na na edukacijama Transmedia Next u Londonu te Power to the Pixel u Berlinu tijekom 2012. godine, a zatim i potpora HAVC-a za razvoj projekta.

Glavni junaci ove priče o obiteljskim odnosima su dvanaestogodišnji blizanci Bingo i Bongo, dječaci s izumiteljskom strašću i snom o generatoru besplatne energije. Svakog dana ih opsjedaju nove lude ideje koje testiraju u laboratoriju na tavanu obiteljske kuće u Samoboru. Nakon što Bingov i Bongov otac otputuje u inozemstvo, u obitelj se pod misterioznim okolnostima vraća djed koji je obitelj napustio prije 40 godina.

Blizanci su oduševljeni dolaskom ekscentričnog starca, a splet okolnosti navodi ih na zaključak da je on zapravo vanzemaljac koji je nekoliko desetljeća proveo na svemirskim putovanjima. Njihova sestra Anika je sumnjičava prema starcu i uvjerena da je djed zlikovac. Mama, za razliku od djece, mi da se radi o sasvim običnom čovjeku koji želi okajati svoje pogreške i posljednje dane provesti u krilu obitelji.

Prava je istina da je djed sve ono u što oni vjeruju, ali i nešto više od toga. Njegovim se dolaskom odnosi mijenjaju, a članovi obitelji se povezuju s više topline, razumijevanja, ljubavi i opraštanja nego što su mogli i zamisliti.

Izvor: HAVC