Preskočite na glavni sadržaj

Jazz.hr/jesen i Jazz.hr 2012./2013.

Jazz.hr/jesen i Jazz.hr 2012./2013.
Jazz klub Zagreb Hrvatskog društva skladatelja (HDS) i Koncertna Dvorana Lisinski (KD Lisinski) predstavili su 22. festival 'Jazz.hr/jesen' koji će se održati od 15. do 18. listopada te koncertnu sezonu Jazz.hr 2012./2013. u Maloj dvorani KD Lisinski, u okviru koje će se održati pet koncerata od 29. studenoga ove do 7. svibnja iduće godine.
vrijeme: 15.10.2012.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.jazz.hr/

Predstavivši ove dvije jazz manifestacije, glavni tajnik HDS-a Ante Tomislav Šaban istaknuo je da je ovogodišnji program atraktivan te da očekuje veliko zanimanje i posjet publike.

Program Jazz.hr/jesen otvorit će 15. listopada Karlheinz Miklin na saksofonu, Heiri Kanzig na kontrabasu te, kako je rekao Šaban, legendarni Billy Hart na bubnjevima.

Drugoga dana nastupit će Jazz orkestar HRT-a s Charleseom Tolliverom na trubi u povodu tisućite emisije 'Vrijeme za jazz' Davora Hrvoja na Hrvatskom radiju, naglasio je dodavši da će Jazz orkestar HRT prvi puta u Hrvatsku dovesti tog trubača i skladatelja.

Vrhuncem festivala ocijenio je koncert 17. listopada Kenny Werner All-Star Quinteta na kojemu će nastupiti Benjamin Koppel (saksofon), Randy Brecker (truba), Kenny Werner (klavir), Scott Colley (kontrabas) i Antonio Sanchez na bubnjevima.

Festival će zatvoriti koncert Claudia Roditia na trubi, Klaus Ignatzek na klaviru te Jean-Louis Rasinfossea na kontrabasu, najavio je. Za vrijeme trajanja festivala u predvorju Male dvorane KD Lisinski moći će se pogledati prigodna izložba fotografija 'Jazz kroz objektiv Davora Hrvoja'.

Koncertna sezona Jazz.hr 2012./2013. počet će 29. studenoga nastupom francusko izraelskog pijanista Yarona Hermana s njegovim kvartetom, najavio je Šaban dodavši da će ova sezona biti posvećena jazz pijanistima.

Za 14. siječnja iduće godine najavio je nastup Giovanni Mirabasi tria, a posebnim je ocijenio nastup klavirskog dua Brad Melden i Kevin Hays 16. veljače. Najavio je i koncert Don Ellis Tribute okestra 5. travnja, sezonu će zaokružiti koncert hrvatskog glazbenika Elvisa Stanića i gostiju pod nazivom 'Mediteranski klub jazzom'. (Hina)