Preskočite na glavni sadržaj

19. susret hrvatskih folklornih ansambala

6. i 7. listopada 2012. u Centru za kulturu u Čakovcu održat će se 19. susret hrvatskih folklornih ansambala, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice HKUU Međimurske županije te suorganizaciji KUD-a "Kaštel" iz Pribislavca i Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP. Ove godine u programu sudjeluje 14 folklornih skupina/ansambala iz Hrvatske te gosti iz Slovenije, što sveukupno čini brojku od oko 580 sudionika.
vrijeme: 06.10.2012.
mjesto: Čakovec, Centar za kulturu
url: http://www.hrsk.hr/

Program će se odvijati tijekom dva dana, u dvorani čakovečkog Centra za kulturu – program u subotu počinje u 17 sati, a u nedjelju u 11 sati.
 
Folklorni ansambl koji, prema mišljenju tročlane prosudbene komisije, bude proglašen najuspješnijim, nastupit će na priredbi "Razglednica2 Hrvatskog sabora kulture", koja će biti održana 28. listopada 2012. u zagrebačkom HNK.
 
Susret folklornih ansambala vrhunac je višemjesečnog rada i održanih županijskih smotri te predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mjestu vidi presjek onog što se ove godine događalo na folklornom planu u Hrvatskoj.
 
Susret je i ove godine financiran sredstvima Ministarstva kulture RH, Međimurske županije i Grada Čakovca, a Hrvatsko društvo skladatelja u ovom projektu sudjeluje drugu godinu zaredom.