Preskočite na glavni sadržaj

Galerija inkubator – otvorenje

U petak, 21. rujna, u Zagrebu se otvara nova galerija na hrvatskoj umjetničkoj sceni – Galerija inkubator. Otvorenje obilježava izložba 'Odgovornost' fotografa Luke Kedže.
vrijeme: 21.09.2012.
mjesto: Zagreb; Galerija inkubator, Tkalčićeva 30, 1. kat
'... poigravanje materijalom i preispitivanjem njegove fizičke, pa zatim i simboličke nosivosti sadržaja, u radovima Luke Kedže izuzetno je zanimljiv; naime bilo kakav tretman fotografskoga papira u najkonvencionalnijoj se svojoj formi ne bi smio odvijati izvan prostora potpunoga mraka ili pak fotografskog laboratorija, dok je Kedžo postupio upravo obratno. Štoviše, papir namjerno izlaže svjetlu, tretira ga kemikalijama i voskom, a čitav se postupak može tumačiti kroz subverzivnu prizmu, kao i kroz pokušaj umjetnika da probije granicu medija pa i discipline.' iz teksta o izložbi Martine Bratić


Galerija inkubator je nova galerija na umjetničkoj sceni Hrvatske. Zamišljena je da bude polazno mjesto i platforma za mlade umjetnike nakon izlaska s Akademije. Galerija inkubator si je za cilj zadala predstavljanje i zastupanje mladih umjetnika u Hrvatskoj i u svijetu, također će raditi na podizanju opće svjesnosti o suvremenoj umjetnosti u Hrvatskoj te na stvaranju imidža umjetnosti koja je pristupačna svima.

Galerija inkubator će u svom programu tijekom cijele godine imati izložbe odabranih mladih hrvatskih umjetnika u svom izložbenom dijelu, a svojim prodajnim dijelom privući pozornost široj javnosti na atraktivnost i dostupnost umjetnosti.