Preskočite na glavni sadržaj

Galerija Laval Nugent – natječaj

Galerija Laval Nugent i Galerija Futura iz Zagreba, u sklopu zajedničkog projekta LN360°, raspisuju natječaj za izlaganje. Sudjelovati mogu likovni umjetnici do 40 godina starosti, uključivši godište 1971., koji se prijave do 30. rujna 2012. godine (poštanski žig).
prijava: 30.09.2012
mjesto: Rome, Italy
url: http://www.galerija-lavalnugent.com
Projekt LN360⁰ započinje javnim natječajem prilikom kojega bi se trebao okupiti dovoljan broj likovnih umjetnika iz područja slikarstva, kiparstva, videa, multimedije, fotografije i grafike. Nakon toga, grupa od pet likovnih stručnjaka, profesora i kustosa bira one najbolje, a svaki bira i one umjetnike koje će posebno osobno voditi kroz projekt.

Sljedeća faza je izrada internetske stranice na kojoj će se jasno vidjeti svrha, ali i ciljevi projekta. Na toj će internetskoj stranici svaki odabrani umjetnik biti posebno zastupljen, sa svojim životopisom, bibliografskim jedinicama, popisom samostalnih i skupnih izložbi, fotografijama najuspjelijih radova itd.

Posljednja faza projekta za 2011. je priprema velike skupne izložbe, na kojoj će biti zastupljeni najbolji radovi svakog pojedinog umjetnika (jedan do dva rada). Izložba će biti održana u nekoliko različitih galerija (dvije do tri), da se cijeli projekt ravnomjerno disperzira po gradu te da navede publiku da i posjeti sva mjesta izlaganja. Uz promociju umjetnika, to je i promocija izložbenih galerija.

Izložbu, tj. izložbe, obogatit će kvalitetan i opširan katalog izložbe, u kojemu će biti reproducirano nekoliko radova od svakog umjetnika, sa svim podacima o umjetniku, jednako kao i na internetskoj stranici.

Ono što se želi postići ovim projektom je promocija naše suvremene umjetnosti, ponajprije u domovini, a kasnije i u svijetu. Sljedeće godine projekt bi se trebao proširiti i na zemlje regije (vjerojatno sa Slovenijom, Srbijom i Bosnom), a uključio bi i druge umjetnike, naravno, sve uz potporu Europske unije.Treba reći da su neki pripremni radovi za sami projekt već izvršeni i da su svi koncepti već dobro poznati. Uspostavljena je i suradnja s nekim od galerija u regiji (Beograd i Ljubljana), ali i s nekim galerijama u Parizu, Londonu i Berlinu.

Projekt bi u svojoj budućnosti trebao naše mlade umjetnike, ali i mlade umjetnike uže regije, 'lansirati' u neke od galerija većih europskih, ali i svjetskih umjetničkih središta, poput Pariza, Berlina, Londona, Šangaja itd. Nadalje, tim bi mladim umjetnicima projekt pružio i iznimno važnu egzistenciju, u smislu financijske egzistencije (od prodaje svojih radova), ali i priliku natjecanja s umjetničkim snagama spomenutih velikih likovnih središta svijeta.

Koliko je projekt usmjeren na umjetnost, budući da potiče mlade umjetnike u njihovom stvaralaštvu, toliko je usmjeren i na poduzetništvo, pružajući priliku hrvatskim galerijama da se zajedno s umjetnicima okušaju na svjetskom likovnom tržištu.

Svi prijavljeni kandidati ili predlagači biti će u najkraćem roku pismeno obaviješteni o rezultatima natječaja. U obzir za natječaj dolaze djela u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, fotografije, videa i multimedija. Djela iz područja primijenjene umjetnosti, dizajna, kazališta i filma nisu uključena u natječaj. Na natječaj se umjetnici mogu prijaviti samostalno. Prijavljeni kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske.

Prijava za natječaj mora sadržavati:
- osobne podatke: ime, prezime, adresa, telefon, e-mail;
- profesionalni životopis (obavezno navesti godinu rođenja!);
- dokumentaciju o umjetničkim djelima koja prijavljuju na natječaj. Djela moraju biti nastala u posljednjih pet godina, uz svu potrebnu dokumentaciju o njima (naziv, godina, tehnika, dimenzije);
- izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu ili obrazloženje predlagača (maksimalno 1 kartica teksta).

Svu navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti i na CD ili DVD-romu. Format: jpg, JPEG, tiff. Rezloucija: 2400 piksela x 1600 piksela.
Kandidati mogu priložiti i dodatnu dokumentaciju (katalozi, tekstovi, isječci iz medija i ostalo, koji se mogu ticati i radova nastalih prije 2007. godine). Originalni radovi te nepotpune ili zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Rok za preuzimanje dokumentacije je 1.12.2012. Po isteku navedenog roka za nepreuzetu dokumentaciju ne odgovaramo. Organizatori ne preuzimaju obvezu produkcije i opreme umjetničkih djela. Organizatori ne preuzimaju obvezu i trošak dostave i povrata umjetničkih djela.

Organizatori pridržavaju sva prava za korištenje predanih materijala u svrhu promidžbe izložbe u svim medijima te katalogu, pozivnici i web stranicama.

Prijave se mogu slati mailom, poštom ili za vrijeme radnog vremena (od ponedjeljka do petka od 14 – 20 sati, subotom od 10 – 16 sati, nedjeljom zatvorena) donijeti osobno na adresu:
Galerija Laval Nugent
Opatička 2
10 000 Zagreb

Kontakt: info@lavalnugent.com

Više