Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen program 'Kinookusa'

U povodu 3. međunarodne kulturno-turističke manifestacije 'Kinookus', koja će se održati u Stonu od 5. do 9. rujna, u petak je na konferenciji za novinare u Dubrovniku predstavljen program ovogodišnjeg festivala koji će otvoriti turski film 'Nekoliko hrabrih ljudi'.
vrijeme: 31.08.2012.
url: http://www.kinookus.com.hr/

Direktor i koordinator festivala Maro Kocković i Ivo Kara Pešić te županijski pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić predstavili su ovogodišnji program. Kako su rekli, tema ovogodišnjega - trećega stonskog festivala jest 'Energija hrane', a izabrana je kako bi se prikazala alternativna rješenja gorućim problemima današnjice - pronalaženje novih izvora energije i novih održivih modela proizvodnje hrane. U filmskom dijelu programa bit će prikazano 30 hrvatskih premijera, a festival će otvoriti turski film 'Nekoliko hrabrih ljudi'. Bit će prikazan i grčki film 'Tisuću izgubljenih golf loptica' te japanski 'Ničija zona'.

Održat će se i tribina pod nazivom 'Treba li nam autorsko pravo... novac ili umjetnost?' te nekoliko kreativnih radionica namijenjenih učenicima osnovnih škola i djeci vrtićke dobi. (Hina)