Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje Ulyssesa u Zagrebu

Kazalište Ulysses od 11. do 13. rujna o.g. gostuje u zagrebačkom HNK-u, s predstavom 'Pokojnik', Branislava Nušića, u režiji Lenke Udovički. Predstava će se izvoditi 11. i 12. rujna, s početkom u 19.30 sati, a 13. rujna održat će se dvije izvedbe – u 17.30 i u 21 sat.
vrijeme: 11.09.2012.
mjesto: Zagreb, HNK, Trg m. Tita
url: http://www.hnk.hr/

Pokojnik je po mnogima najbolje djelo proslavljenoga srpskog komediografa i satiričara Branislava Nušića. To je njegov posljednji komad - britka satira koja kao da je pisana po marginama suvremenih, zagrebačkih crnih kronika, za današnje indolente. Priča je to o nemogućnosti povratka, nakon što čovjek jednom ode ili nakon što bude protjeran. 
 
Scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Deni Šesnić, kostime je osmislila Bjanka Adžić Ursulov, glazbu Nigel Osborne, koreografiju Staša Zurovac, oblikovanje zvuka i autorstvo songova Davor Rocco, a jezičnu prilagodbu Miljenko Jergović.
 
Respektabilan glumački tim predvode Zijah Sokolović, Jelisaveta Seka Sablić, Katarina Bistrović-Darvaš, Miodrag Krivokapić, Branislav Zeremski, Filip Nola, Maja Posavec, Filip Detelić, Drago Grabnar, Dušan Gojić, Borko Perić, Zoran Pribičević i Josip Milanović.
 
Cijena ulaznica je 80 kn na balkonu i 120 kn u ložama i parketu.
 
Ulaznice online