Preskočite na glavni sadržaj

Journal for Artistic Research - poziv

Journal for Artistic Research poziva zainteresirane da pošalju prijedloge za 3. izdanje časopisa. Prijave se primaju do kraja rujna, a teme nisu ograničene.
url: http://www.jar-online.net
Journal for Artistic Research dvogodišnji je online časopis čiji je cilj objavljivati originalna istraživanja umjetnika svih disciplina te promovirati ponovno pregovaranje odnosa umjetnosti prema akademskim disciplinama, i to kroz inovativni pristup objavljivanju sa stručnim recenzijama i znanstvenom strogošću.

Kao besplatni online izvor, časopis privlači međunarodno čitateljstvo. Za svoje 3. izdanje poziva prijedloge umjetnika iz čitavog svijeta, sa ili bez akademskog obrazovanja, koji žele predstaviti svoja razmišljanja i umjetničku praksu, procese i istraživanja, u razmjeni s grupom uključenih stručnjaka, koji na taj način doprinose kontinuiranoj raspravi o istraživanju umjetnosti.

S ciljem izlaganja i dokumentiranja prakse na način koji poštuje umjetničke moduse prezentacije, časopis koristi Research Catalogue koji omogućuje besplatno korištenje online prostora za pisanje, gdje se tekst može preplesti sa slikom, audio i video materijalom. Research Catalogue također omogućava suradnju te dozvoljava većem broju autora da rade na istom dokumentu paralelno. Rezultat je časopis koji promovira eksperimentalne pristupe 'pisanja' te osigurava jedinstveno iskustvo 'čitanja', pažljivo ispunjavajući očekivanja recenziranog akademskog časopisa.

Journal for Artistic Research koristi multimedijske i društvene mogućnosti Interneta kako bi se usmjerila pažnja na aktivnosti rasta zajednice umjetničkih istraživanja diljem svijeta. JAR vodi urednički tim koji radi s brojnim međunarodnim urednicima i recenzentima iz područja umjetničkih istraživanja.

Izdanja nisu tematski ograničena, a prijedloge ocjenjuje urednički tim. Za prijavu tekstova potrebno je registrirati račun za Research Catalogue te iznijeti nacrt istraživanja. JAR osigurava uredničko vodstvo i tehničku pomoć u procesu. Zainteresirani suradnici pozivaju se da najprije kontaktiraju JAR kako bi se dogovorili o prikladnosti materijala te dali savjete.

Kontakt:
Barnaby Drabble, Managing Editor, Journal for Artistic Research (JAR)
barnaby.drabble@jar-online.net