Preskočite na glavni sadržaj

5. festival amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu

Pod sloganom '5. FAK baš je mrak!' će se od 27. kolovoza do 1. rujna, na ljetnoj pozornici ispred Kazališno-koncertne dvorane 'Ivana Brlić Mažuranić', održati ovogodišnji Festival amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu. U sklopu FAK-a, 31. kolovoza, u ponoć, održat će se premijera predstave 'Želim da se oslobodim' u izvedbi Pozorišta 'Branislav Nušić' – Šid.
vrijeme: 27.08.2012.
mjesto: Slavonski Brod
url: http://www.mvpei.hr

Festival će u ponedjeljak, 27. kolovoza, otvoriti prošlogodišnji pobjednici Kazalište 'Mika Živković' iz Retkovaca s predstavom 'Kurve'. U utorak, 28. kolovoza, nastupit će Amatersko kazalište Doma kulture 'Kristalna kocka vedrine' iz Siska s predstavom 'Rekonstrukcija',  a u srijedu, 29. kolovoza, skupina  'Bjelokaz 1' Bjelovarskog kazališta s predstavom 'Ima li mrtvih?'.

U četvrtak, 30. kolovoza, predstavit će se Gradsko kazalište mladih iz Viteza.s predstavom 'O Romeo, zašto si Romeo?'. U petak, 31. kolovoza, održat će se predstava 'Family' Hrvatskog kazališta Travnik, nakon čega slijedi i ponoćna premijera kazališta iz Šida 'Želim da se oslobodim'.

Dodjela nagrada slijedi u subotu, 1. rujna, a studenti 1. godine Studija glume i lutkarstva Umjetničke akademije u Osijeku zatvorit će festival predstavom 'Otvarač za konzerve'.

FAK organizira  Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod, a Stručno povjerenstvo Festivala čine: doc. Robert Raponja redatelj / predsjednik, Pero Juričić, glumac i Ranko (Bato) Šiljeg, slikar.