Preskočite na glavni sadržaj

On the Move – natječaj za razglednice

Mreža On the Move (OTM) poziva sve zainteresirane da se prijave na natječaj za dizajn njihove prve serije razglednica, koje će se koristiti kao off line komunikacija na sastancima, konferencijama i sličnim događanjima. Rok prijave je 31. kolovoz.

prijava: 31.08.2012
url: http://on-the-move.org
Traže se svježe, originalne ideje koje govore o međunarodnoj mobilnosti: radu preko granica, kontaminaciji kultura, inspiraciji koja dolazi iz kreativne suradnje… i o svemu što znači mobilnost umjetnika i kulturnih radnika.

Rješenje bi trebalo biti originalan i univerzalan dizajn koji objašnjava misiju OTM-a: informiranje o kulturnoj mobilnosti u Europi i izvan nje.

Razglednice (10x14 cm) će se distribuirat partnerima (organizacijama u kulturnom sektoru u različitim zemljama, ne samo unutar Europe) i publici (kreatorima politika, organizacijama iz kulturnog, društvenog i ekološkog sektora…). Razglednice su dio komunikacijskog alata, zajedno s Internet stranicom, newsletterom i Facebookom, te bi stoga kreativni prijedlozi trebali stići upravo od korisnika.

Ključne riječi: umjetnik, kulturni radnik, mobilnost, svijet, link, razmjena, lokalne zajednice, mreža, utjecaj, dugoročno, okoliš.
 
Što bi trebalo izbjegavati:
- previše očite načine u razmišljanju o mobilnosti: avion, vlak, brod, autobus, karta svijeta….;
- strogu vezu s izgledom Internet stranice;
- plagijate svih vrsta!

Prijedlozi bi trebali biti u mediju originalne fotografije ili dizajna, u jpeg formatu visoke rezolucije (za tiskanje razglednica dimenzija 10x14 cm). Uz prijedloge razglednica, potrebno je poslati podatke o autoru: ime i prezime, zemlju, email adresu, Internet stranicu / blog / Facebook profil, kratku izjavu u kojoj se potvrđuje da autor šalje originalni rad.

OTM zauzvrat nudi vizibilitet na razini Europe i putem svoje Internet stranice, newslettera i Facebooka, te naravno razglednica. Nakon odabira razglednica (maksimalno 3 dizajna i 3 pobjednika), imena i kontakt pobjednika bit će navedeni na svim razglednicama te na OTM Facebook stranici (620 likera), newsletteru (11,800+ pretplatnika) i Internet stranice (11,000+ mjesečnih posjetitelja). U ovoj fazi organizator ne može osigurati novčanu nagradu, obzirom da je OTM neprofitna organizacija s malim budžetom.

Za sudjelovanje nema ograničenja u smislu narodnosti i dobi, a prijaviti se mogu umjetnici iz svih područja.

Prijedlog poslati na mobility@on-the-move.org

OTM ime pobjednika objavljuje 10. listopada 2012.

Više