Preskočite na glavni sadržaj

Maraton portreta na Štrosu

U subotu 14. srpnja, od 17 do 20 sati, u sklopu Gornjogradske likovne kolonije na Štrosu, održava se Maraton portreta.
vrijeme: 14.07.2012. 17, 00
mjesto: Zagreb;
url: http://www.hdlu.hr
Zanimljivost ovog događaja je u tome što će umjetnice i umjetnici svojim osebujnim stilovima izričaja na licu mjesta prikazati razne tehnike, pristupe izrade i različite načine likovnog promišljanja portreta koji nastaju upravo ispred vas.  Ovo je jedinstvena prilika da za 50 kn postanete vlasnik originalnog umjetničkog djela, svog portreta, uz vlastiti izbor umjetničkog izričaja, umjetnika i tehnike.

Svi zainteresirani za portretiranje imat će priliku i izabrati način na koji žele da ih umjetnici portretiraju, a opcije za izbor su:

Solo – jedan umjetnik/ica crta ili slika portret jadne osobe. Predviđeno vremensko trajanje portretiranja je do 60 minuta.Tehnike rada su raznovrsne. Od realističnog crteža, slikanja pastelom, ugljenom, tušem, crtanja maske duše, rekonstrukcija prema fotografiji i tiska na platno sve do kolažiranja

Trio - po troje umjetnika/ica izrađuju istovremeno portret jedne osobe u određenom vremenskom trajanju od 20 minuta te portretirana osoba može izabrati portret koji želi kupiti. Može kupiti samo jedan ili sva tri portreta.

Kvartet – četiri umjetnika slikaju ili crtaju četiri osobe, na način da se izmjenjuju kod crtanja jednog portreta, tako da portretirana osoba u konačnici dobiva portret potpisan od četvero umjetnika. Svatko od umjetnika sam odabire tehniku kojom želi raditi. Predviđeno vremensko trajanje do 30 minuta.

Umjetnici i umjetnice koji sudjeluju:
Nina Iris Bešlić
Renata Facan pl. Kušec
Toni Franović
Anita Kuharić
Petra Puž-Novoselec
Krunislav Stojanovski
Ana Schaub
Melinda Šefčić
Lucijan Vator
Nebojša Vuković