Preskočite na glavni sadržaj

Ansambl 'Acoustic project' 7. srpnja otvara Scenu Amadeo

Koncertom ansambla 'Acoustic project' 7. srpnja u atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja zagrebačkoga Gornjeg grada otvara se Scena Amadeo koja tradicionalno tijekom ljetne 'kulturne suše' u Zagrebu građanima nudi bogati glazbeno-scenski program, koji su na konferenciji za novinare najavili organizatori te klupske kazališno-glazbene scene.
vrijeme: 07.07.2012.
mjesto: Zagreb, atrij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja
url: http://www.scenaamadeo.hr/
 

Scena Amadeo djeluje već trinaest godina, a s obzirom na to da sve više ljudi zbog financija na žalost ostaje u Zagrebu i ove godine očekujemo dobru posjećenost događajima koje smo pripremili, rekao je voditelj Scene Amadeo Nenad Jandrić.
 
Najavio je da će dva dana nakon "Acoustic projecta", koji obuhvaća širok spektar glazbenih stilova od klasike do jazza i avangarde, nastupiti međunarodno priznati gitarist Miroslav Tadić koji će s braćom Teofilović promovirati album "Vidarica".
 
Dan kasnije, 10. srpnja, otvara se kazališni "Amadeoff Festival", koji je ove godine međunarodni, trajat će do 13. srpnja i ugostiti nekonvencionalne predstave za koje je ulaz besplatan. Otvara ga Studentsko kazalište Ivan Goran Kovačić i predstava "Nostalgia", a igrat će još "Molimo, ugasite mobitele" Teatra Ludus, "Vrijeme čekanja" Poetskog teatra mladih Juventa iz Sarajeva i "U traganju za bojom kestena" Mostarskog teatra mladih, nakon koje će žiri proglasiti pobjednika.
 
Od 19. do 21. srpnja održat će se prvi Flamenko Festival "Zeleno, volim te zeleno", posvećen 75. obljetnici smrti Federica Garcie Lorce, na kojemu će nastupiti glazbenici i plesači iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Španjolske.
 
"Mali Amadeo" namijenjen je djeci i održavat će se vikendima u jutarnjim terminima, s predstavama Dječjeg kazališta Dubrava, Tvornice Lutaka i Tigar Teatra. Nakon predstava djeca će moći razgledati stalni postav Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja i aktualne muzejske izložbe.
 
Kao krunu ovogodišnjih događanja na Sceni Amadeo, Jandrić je izdvojio nastupe proslavljenog svjetskog gitarista Edina Karamazova, poznatog po suradnji sa Stingom, koji će od 1. do 5. rujna imati solistički recital, nastup s ansamblom "Antiphonus", makedonskom pjevačicom Kaliopi te s Gudačkim kvartetom Krakovske filharmonije.
 
Koncerte će održati još Arsen Dedić i Branko Bulić pod nazivom "Obrtnik i partner" (14. srpnja), Ansambl Lado izvest će sakralne napjeve Slavonije, Baranje, Srijema i Bačke (16. srpnja), a tijekom srpnja i kolovoza nastupit će još Damjan Krajačić i Matija Dedić, Krešimir Has i Silvio Richter, Mariachi Los Caballeros, Petrit Ceku Trio, Zagrebački solisti i drugi.
 
Scena Amadeo jedina je zagrebačka ljetna polivalentna Scena čiji program traje tijekom srpnja, kolovoza i rujna. U prosjeku, tijekom ljeta na Sceni Amadeo se izvede pedesetak kazališnih predstava, koncerata i filmskih projekcija, a u slučaju kiše događaji se otkazuju ili sele u zatvoreni prostor, o čemu se informacije objavljuju na službenim stranicama festivala. (Hina)