Preskočite na glavni sadržaj

Osam predstava na riječkom Zoom festivalu

Ovogodišnji Zoom festival, koji će se treći put održati u Rijeci od 6. do 12. rujna, na programu će imati osam predstava iz Austrije, Njemačke, Kosova, Slovenije i Hrvatske, najavljeno je na konferenciji za novinstvo.
vrijeme: 06.09.2012.
mjesto: Rijeka
url: http://www.drugo-more.hr

Petra Corva iz udruge 'Drugo more', organizatora festivala, kazala je kako je do sad praksa festivala bila prikazati rad jednoga umjetnika sa što više radova kako bi se dobio što bolji uvid u njegovo stvaralaštvo. Ove godine je naglasak na predstave s njemačkoga govornog područja, kako bi se predstavila sadašnja njemačka i austrijska izvedbena scena, rekla je Corva.

Bit će izvedene predstave 'The New Man' skupine Ligna iz Njemačke, Jeton Naziraj iz Kosova predstavit će se predstavom 'Yue Medlin Yue', Doris Uhlich iz Austrije s 'More Than Enough', D.B. Indoš iz Hrvatske s 'Kriegspiel'. Janez Janša iz Slovenije nastupit će s predstavom 'Tko je sljedeći', a skupina 'United Sorry' iz Austrije s 'Lost in Space'.

Ove godine su na programu i dvije hrvatske predstave namijenjene djeci i to 'Baja Buf' skupine VRUM te 'Tri skockana prašćića' Plesnog centra Tala.

Predstave će se igrati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, dvorani 'Filodrammatice' i u Harteri.

Program Zoom festival upotpunit će četiri radionice, koje će voditi kazališna skupina Ligna, Janez Janša, Igor Ružić i Ivan Marušić-Klif. (Hina)