Preskočite na glavni sadržaj

Prvo izdanje IMPUT Festivala u Varaždinu

Prvo izdanje IMPUT Festivala u Varaždinu
Prvo izdanje IMPUT festivala održava se u Varaždinu od 8. do 12. lipnja. Festival je zamišljen kao platforma za prezentiranje i razmjenu ideja lokalnih audio-vizualnih digitalnih talenata te je otvoren za umjetnike koji koriste nove i stare računalne tehnologije u svom radu, ali nemaju priliku predstaviti se široj publici.
vrijeme: 08.06.2012.
mjesto: Moscow, Russia
url: http://www.imput.org
Želja organizatora je promovirati multimedijalne umjetnike stoga su program ove godine upotpunili  podjednako s afirmiranim imenima kao i s manje poznatim umjetnicima prisutnim na sceni već više godina.

Središnji dio festivala činit će izložba postava riječkog Peek&Poke muzeja, prvog informatičkog muzeja u Hrvatskoj. Stara računala i ostala informatička tehnologija, nesumnjivo će zaintrigirati publiku svih dobi. Kako bi se stvarala uspješna budućnost, potrebno je najprije upoznati povijest, pa je tako ova 'retro' izložba vezana uz interaktivne sadržaje i 3D mapiranu instalaciju, inovativan spoj umjetnosti i tehnologije.

Festival je edukativnog karaktera, ali s ljetom pred vratima, malo je kome ostalo volje posvetiti se učenju. Stoga je cijeli događaj formiran kao jedna velika zabava. U sklopu IMPUT-a pripremaju se i eksplozivni koncerti i performansi te party na središnjem gradskom trgu, varaždinskom 'Korzu'. Nastupit će band ABOP (After je bolji od partija) te I.M. Klif, FnF5, Sonarscope, Gunu, Cloudfactory, Kexie, Mixel i DJ Venom.

Više informacija o IMPUTu pratite na Facebooku i Twitteru i službenoj web stranici http://imput.org/