Preskočite na glavni sadržaj

Ana Sladetić u Galeriji Vladimir Bužančić

U Galeriji Vladimir Bužančić Centra za kulturu Novi Zagreb, u ponedjeljak, 4. lipnja, u 20 sati, otvara se izložba crteža, grafika i videa 'Blijedi zapisi' akademske slikarice Ane Sladetić. Izložba se može razgledati do 18. lipnja.
vrijeme: 04.06.2012.
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Novi Zagreb, Galerija Vladimir Buzančić, Trg Narodne zaštite 2
url: http://www.czk-novi-zagreb.hr
Izložba donosi četiri nova rada – crteže, grafike i frottage na papiru u kombinaciji  s videom - koji kombiniraju različite tehnike i medije. Složene u velike kompozicije, uvode nas u svijet autoričine intime, protkan nizom simbola i znakova. Ovim radovima, Ana Sladetić nastavlja svoje likovno istraživanje koje se temelji na intimizmu, ali lišeno deskripcije i autobiografske faktografije. Umjesto toga, umjetnica poseže za fikcijom iznoseći tako pshiloški sadržaj vlastitih iskustava.

Ana Sladetić rođena je 1985. u Vukovaru. Diplomirala je grafiku 2009. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Z. Tišljara. Trenutno pohađa poslijediplomski doktorski studij slikarstva na ALU u Zagrebu, pod mentorstvom prof. Ante Rašića. Dobitnica je više nagrada.
Više o izložbi - ovdje.