Preskočite na glavni sadržaj

Motovun film festival 2012 - poziv

Motovun film festival 2012, koji će se održati od 28. srpnja do 1. kolovoza, otvorio je prijave za ovogodišnje izdanje festivala. Do 20. lipnja primaju se prijave za filmove u glavnom programu (dugometražni igrani i dokumentarni), a do1. lipnja prijave za Motovunski kratki (kratki igrani ili animirani u trajanju do 15 minuta).
url: http://www.motovunfilmfestival.com
Motovun Film Festival svojim djelovanjem teži predstaviti glavne pravce i stilove u suvremenoj svjetskoj kinematografiji te proširiti kreativne susrete između međunarodnih i hrvatskih filmskih radnika i na taj način pozitivno utjecati na razvoj filmske industrije i kulture.

Da bi ušli u izbor filmovi trebaju ispunjavati sljedeće uvjete:
- dugometražni igrani filmovi moraju biti u 35-mm, HDV ili HDCAM formatu;
- moraju biti završeni najviše 18 mjeseci prije početka festivala;
- nijedan film u međunarodnoj selekciji ne smije biti javno prikazan u Hrvatskoj prije službene projekcije na festivalu;
- selekcijski odbor festivala zadržava pravo odbijanja kopija loše tehničke kvalitete koje time mogu prouzročiti eventualne probleme tijekom projekcije. Filmovi koji promiču rasizam ili pornografiju a priori ne ulaze u festivalsku selekciju.

Sve prijave moraju sadržavati sljedeće:
- DVD filma (PAL, NTSC);
- ispunjenu i potpisanu prijavnicu.

Nakon što festivalski selekcijski odbor pogleda filmove i napravi konačni izbor, organizatori festivala će o tome obavijestiti autore pozivnim pismom. Svi autori odabranih filmova bit će o tome obaviješteni najkasnije do 1. srpnja. Nakon obavijesti o selekciji festival će zatražiti press materijal za svaki odabrani film koji mora sadržavati sljedeće:
- najmanje 3 fotografije iz filma;
- biografiju režisera;
- plakat, informativni letak s kratkim sinopsisom i informacijama o produkciji;
- Dijalog listu (na engleskom i na originalnom jeziku filma).

Vašim potpisom na prijavnici ovlašćujete festival za korištenje i objavljivanje svih navedenih materijala u katalogu festivala. Gore navedeni materijali moraju stići najkasnije do 5. srpnja.

Broj festivalskih projekcija svakog filma kreće se od jedne do dvije. Svi odabrani filmovi bit će prikazani u originalnoj verziji s hrvatskim i engleskim titlovima.

Sve kopije dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova moraju stići do 19. srpnja na festivalsku adresu. Troškove slanja i carinske pristojbe snosi pošiljatelj. Festival će platiti troškove vraćanja istih. Paket mora biti označen sljedećim navodom: Bez komercijalne vrijednosti, za kulturnu uporabu. Kopije filmova bit će vraćene najkasnije 2 tjedna po završetku festivala.  

Nagrade:
- Propeler Motovuna – nagrada za najbolji film u glavnom programu dugometražnog igranog i Dokumentarnog filma;
- Bauer – nagrada za najbolji film u regiji. U konkurenciji su svi dugometražni filmovi snimljeni u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji, od 1.6. prethodne do 1.6. tekuće godine. Filmovi prolaze kroz tri kruga izbora, u kojem ih vrednuju ravnopravno zastupljeni filmski profesionalci svih zemalja regije;
- Propeler za Motovunski kratki– nagrada za najbolji film u selekciji kratkog igranog filma;
- Fipresci –nagrada za najbolji film po ocjeni međunarodnog žirija filmskih kritičara.