Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanje predstave 'Ma and Al' u Budimpešti

Predstava 'Ma and Al', u produkciji Kazališta Hotel Bulić, Mini teatra i Teatra &TD, nedavno je održala uspješno gostovanje u kultnom mađarskom kazalištu Maladype u Budimpešti. Na dvije prepune izvedbe publika je ovacijama ispratila igru Senke Bulić i Marka Mandića. Predstava je na repertoaru ljubljanskog Mini teatra i zagrebačkog Teatra &TD.
vrijeme: 27.01.2012.
mjesto: Mađarska; Budimpešta, kazalište Maladype
url: http://itd.sczg.hr/

Predstavu je režirao Ivica Buljan prema motivima tekstova Bernard-Marie Koltèsa i J. D. Salingera, a dotiče niz tema: od smrti djeteta, raspada porodice, američke demokracije, rata u Vijetnamu, odnosa klasičnog i suvremenog teatra, umjetnosti i ratovanja, nemogućnosti komunikacije između djece i roditelja do pitanja moći i osamljivanja.

Ovim gostovanjem nastavljaju se međunarodni uspjesi predstave. Dosad je osvojila Grand Prix za najbolju predstavu na međunarodnom kazališnom festivalu Skupi festival u Skopju, bila je uvrštena u showcase program 45. Borštnikovog srečanja u Mariboru, a krajem 2010. je izvedena na 15. Međunarodnom kazališnom festivalu u Ankari. Prošle godine je gostovala na velikom međunarodnom festivalu u New Yorku, u kultnom kazalištu La MaMa. Marko Mandić je za ulogu u predstavi 'Ma and Al' na 57. splitskom ljetu dobio nagradu Judita za najbolje ostvarenje u dramskom programu.