Preskočite na glavni sadržaj

Literarni natječaj 'Nazor i mi' 2012.

U povodu održavanja 'Nazorovih dana' Osnovna škola Vladimira Nazora iz Postira i Nacionalni odbor 'Nazorovi dani' - Zagreb, u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje, organiziraju 7. literarni natječaj 'Nazor i mi'. Poziv za sudjelovanje je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, a ostaje otvoren do 20. travnja 2012. 
prijava: 20.04.2012
mjesto: Essen, Germany
url: http://www.tanzplan-deutschland.de/

Uvjeti natječaja

U natječaju mogu sudjelovati učenici osnovnih škola (viši razredi) u Republici Hrvatskoj, čije škole dostave svoje radove do 20. travnja 2012. na adresu:
 
Agencija za odgoj i obrazovanje
Podružnica Split
Tolstojeva 32
21000 Split
Za literarni natječaj 'Nazor i mi'.
 
Pozivaju se svi učenici viših razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj da se uključe u pozivni natječaj. Literarne radove učenika dostavljaju se u četiri (4) primjerka u tiskanom obliku.
Uz literarni rad, na posebnom listu papira, potrebno je navesti:
• ime i prezime učenika
• razred
• naslov rada
• naziv i adresu škole
• ime i prezime učitelja/nastavnika (broj mobitela/tel.)
• adresu elektroničke pošte škole.
Svaki literarni rad treba biti ovjeren pečatom škole učenika.
 
Kako je ove godine veći dio programa 'Nazorovih dana' organiziran na temu 'Nazor – prirodoslovac', literarni radovi učenika bit će usmjereni na teme:
 
1. Okoliš u kojem živim
2. „Odića moga krša“( Odjeća moga zavičaja)
3. „Kup trošnih kuća, četir , mrka zida
Uz pedalj zemlje i suh pješčan žal“
(Vladimir Nazor)

 
Literarni radovi, pored hrvatskog standardnog jezika, mogu biti pisani svim hrvatskim dijalektima i izričajima (čakavskim i kajkavskim dijalektom; ijekavskim, ikavskim i ekavskim izričajem). 
 
Povjerenstvo za odabir najuspješnijih radova pročitat će i odabrati najuspješnije radove u kategorijama za I., II. i III. mjesto.
 
Autori najuspješnijih radova i njihovi mentori bit će javno promovirani na završnoj večeri XVII.-te prosvjetno-kulturne manifestacije 'Nazorovi dani 2012.', u subotu, 26. svibnja 2012. godine, u Postirima na otoku Braču.
 
Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima uručit će se prigodno priznanje – Diploma 'Vladimir Nazor'.
 
Napomena:
Rezultate prosudbe, Povjerenstvo će dostaviti Organizacijskom odboru 'Nazorovi dani' u Postirima do 11. svibnja 2012. godine.
 
Više o 'Nazorovim danima' možete saznati na internet stranicama škole: www.nazor-postira.hr