Preskočite na glavni sadržaj

20. godina karikatura Srećka Puntarića Felixa

U subotu, 28. siječnja, u 20 sati, u galeriji Felix Fun Factory, s početkom u 19 sati, otvara se izložba Srećka Puntarića Felixa. Izložba je svojevrsni presjek  20 godina djelovanja autora, počevši od ratnog razdoblja, preko osamostaljenja Hrvatske, svakodnevnih političkih promjena, kroz recesiju i nedavnog referenduma za ulazak Hrvatske u EU.
vrijeme: 28.01.2012. 19,00
mjesto: Zagreb; Felix Fun factory, Harambašićeva 10
Srećko Puntarić- Felix svojim nas je karikaturama počeo nasmijavati već sedamdesetih godina u raznim časopisima i tjednicima. 28. siječnja 1992. započinje crtati svoju rubriku Felix u dnevnim novinama Vjesnik, a suradnja se nastavlja u Večernjem listu od 1995. do danas.

Taj  zahtjevan humorističan posao shvaća ozbiljno te svakodnevno radi na novim idejama. Tijekom dvadeset godina nastalo je preko nevjerojatnih sedam tisuća karikatura s prepoznatljivim Felixovim likovima. Svojim jednostavnim stilom crteža, autor stavlja naglasak na sarkastične komentare koje vješto kombinira s likovima u kojima se svi prepoznajemo. U vrevi informacija i događanja, poput svojih likova i Felix ima nos za bitne situacije koje sačinjavaju naše društvo i vrijeme u kojem živimo.