Preskočite na glavni sadržaj

OtPis - Otvorena radionica kreativnog Pisanja / prijave

OtPis je 'Otvorena radionica kreativnog Pisanja' koja će se održati početkom veljače u Gradskoj knjižnici Zadar i to potpuno besplatno. Radionicu u suradnji s Knjižnicom organiziraju udruga za kulturu 'Parampion' i zadarski pisci okupljeni u udruzi 'ZaPis'. Upisi traju do kraja siječnja! 
url: http://otpis.lotrab.com

Ciklus radionica sastoji se od osam termina po devedeset minuta.
 
Radionice će se održavati jednom tjedno u večernjim satima u prostorijama Knjižnice. Ciklus radionica sastoji se od osam termina po devedeset minuta.

Cilj radionica je upoznati polaznike s tehnikama i iskustvom pisanja, te osvijestiti ideju pisanja i potaknuti polaznike na literarno stvaralaštvo i aktivno promišljanje književnosti.

Radionica obrađuje tehnike pisanja proze s posebnim težištem na kratkoj priči. Kroz radionicu će se proći sve različite vježbe primjene proznih sredstava: osmišljavanje ideje, izvora, kompozicije, pripovjedne strategije, ciljevi, artikulacija autorskog glasa, elaboracija likova i odnosa, razrada prizora, opis, dijalog, govor tijela, komentar i ostalo.

Polaznici će zajedno evaluirati tekstove, njihov učinak i vjerodostojnost. Od polaznika će se očekivati pisanje kućnih radova i aktivno sudjelovanje u komentiranju.

Voditelji radionice bit će Želimir Periš i Staša Aras.

Prijave se šalju na adresu elektroničke pošte: zelimir.peris@gmail.com

Prijava mora sadržavati ime, prezime i jednu ili dvije priče polaznika. Polaznici trebaju poslati priče na kojima žele raditi, poslane priče će se na radionicama obraditi, unaprijediti i razvijati. Broj mjesta na radionicama je ograničen.
 
Više saznajte na http://otpis.lotrab.com | Facebook