Preskočite na glavni sadržaj

'Vojvotkinja' otvara program Art-kina Grič

U srijedu, 4. siječnja, u 19 sati, premijerom Oscarom nagrađene britanske ljubavne drame 'Vojvotkinja' (The Duchess) redatelja Saula Dibba s Keirom Kneightley, Ralphom Fiennesom i Charlotte Rampling u glavnim ulogama, otvara se program Art-kina Grič. Film se prikazuje do 10. siječnja.
vrijeme: 04.01.2012. 19,00
mjesto: Kalilingrad, Russia
Film 'Vojvotkinja' donosi priču o mladoj aristokratkinji iz 18. stoljeća, pretkinji princeze Diane, koja ubrzo nakon udaje spoznaje da njezin stariji suprug od nje želi samo nasljednika. Osim Oscara za kostimografiju, film je osvojio i nagradu BAFTA za kostimografiju te bio nominiran za Zlatni globus (Ralph Fiennes) i Europsku filmsku nagradu po glasovima publike.


Režija: Saul Dibb
Scenarij: Jeffrey Hatcher, Anders Thomas Jensen, Saul Dibb prema knjizi Amande Foreman U  glavnim ulogama: Keira Knightley, Ralph Fiennes, Charlotte Rampling, Dominic Cooper, Hayley Atwell, Simon McBurney
 
U Kinu Grič od 4. siječnja će se redovito prikazivati filmovi u dva večernja termina (19 i 21 sat) i to isključivo nehollywoodski repertoar s naslovima iz europske, svjetske i nezavisne američke kinematografije. U dvoranu se vraćaju originalni kino-stolci, a napravljen je i novi, izravni bočni ulaz u kino. Programski voditelj je filmski kritičar i urednik Goran Ivanišević, a projekt Art-kina Grič vodi udruga Kulturni klub u suradnji s Kinematografima.