Preskočite na glavni sadržaj

Neformalni savez Organizam na Celeste Lab u New Yorku

U New Yorku, u The Invisible Dog art centru, od 11. do 13. studenoga, održavali su se Dani Celeste Prize 2011 praćeni Celeste Lab -  platformom otvorenog tipa, za razmjenu tekstualnih, audio i vizualnih segmenata, a kustosi su Robert Paci Dalò i David Weinstein. Na platformi je sudjelovao i Neformalni savez Organizam (UBU+Sintoment+Babushke) iz Zagreba sa projektom 'Relict - Lost nad found'.
vrijeme: 11.11.2011.
mjesto: ConcentArt EV , Berlin, Germany
url: http://www.perpetualartmachine.com/
Celeste Prize  je internacionalna  nagrada za suvremenu umjetnost koju svake godine dodjeljuje  Celeste network - mreža profesionalnih umjetnika iz cijelog svijeta. Kroz ova tri dana odvijali su se performansi, live streaming, izložbe, intervjui i network eventi.

Celeste lab je tok interakcija u kojemu su sudjelovale međunarodne umjetničke grupe čije su streaminge posjetitelji Invisible dog art centra mogli uživo vidjeti i čuti na licu mjesta. Putem freestyle multimedijalne reprodukcije (audio, video, performans, network, radio, razgovori) streaming sudionika iz cijelog svijeta objedinili su se u studiju Celeste Lab-a u New Yorku te su bili uživo emitirani i na ARTonAIR radiju. Streaming sadržaji bili su dostupni tokom cijelog trajanja svih Celeste Prize dana.

Uz Neformalni savez Organizam iz Zagreba u Celeste Lab projektu sudjelovali su: Absolute Value of Noise iz Vancouvera, Ælia Media iz Bologne, Culture Lab iz Newcastlea i Radio Erevan iz Berlina. 

Na poziv  kustosa Roberta Paci Dalija, talijanskog multimedijalnog umjetnika i osnivača grupacije izvedbenih umjetnosti i produkcijske kuće Giardini Pensili,  Neformalni savez Organizam je u Celeste Lab-u izložio prvu fazu projekta Relict – Lost and found.



Projekt 'Relict'  trajni je metafizički projekt koji nastoji iščitati genius loci kao i energetske ostatke  kreativnog djelovanja u zgradi Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu koja postoji već zadnjih 129 godina na istoj lokaciji. Projekt je simboličkog karaktera i odnosi se prema zgradi škole kao prema reliktu kojeg se nastoji u potpunosti proučiti i shvatiti, kako bi smo ga mogli ispravno pozicionirati u prostoru i vremenu.

U petak, 11. studenog, živo su se iz prostora Škole primijenjene umjetnosti i dizajna prenosili segmente prve faze projekta Relict - lost and found koja se je sastojala od audio i video instalacija, performansa i projekcija.