Preskočite na glavni sadržaj

Vladimir Frelih samostalno izlaže u Grazu

Osječki multimedijalni umjetnik Vladimir Frelih, dobitnik Kulturvermittlung Steiermark stipendije, od 4. studenoga do 20. prosinca, u organizaciji Cultural cityja Network Graz samostalno izlaže u Grazu. Naziv izložbe je Grosse Schritte kleine bewegung / Veliki koraci, mali pomaci.
vrijeme: 04.11.2011.
mjesto: Austrija, Graz, Galerie Centrum, Glacisstraße 9
url: http://www.ccn-graz.net
Vladimir Frelih magistrirao je na Kunstakademie Düsseldorf slobodnu umjetnost, a 2002. završava specijalizaciju Meisterschuller kod prof. Magdalene Jetelove. Posljednjih desetak godina samostalnim i grupnim izložbama aktivno sudjeluje u suvremenoj inozemnoj i domaćoj likovnoj sceni. Dobitnik je više inozemnih nagrada za svoj umjetnički rad. Njegovi radovi se nalaze u više javnih i privatnih zbirki i fondacija suvremene umjetnosti (Kunstmuseum Bon, Stadt Düsseldorf, MSU Zagreb). Od 2008. docent je za multimediju na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Na izložbi Grosse Schritte kleine bewegung (Veliki koraci, mali pomaci) biti će prikazana četiri videorada, interaktivni CD-ROM, zidna slika sastavljena od 750 fotografija 15x21cm, veličine 260x650cm te više fotografija različitih formata.

U katalogu izložbe, između ostaloga, stoji: 'Koncepcijski gledano, Frelih promatra i koristi se nuspojavama novih medija te ih komparira s tradicionalnim likovnim medijima i tehnikama. Nerijetko, izgled umjetničkog rada podređen je konceptu i sam po sebi je nusprodukt. Također, Frelih ispituje granične vrijednosti medija, u kojem ga puno više zanima proces i vizualizacija transformacije u nastajanju od tradicionalnog pristupa strukturi i formi'.
Izvor: Glas Slavonije