Preskočite na glavni sadržaj

2. Međunarodna izložba gluhih umjetnika

U splitskoj Staroj gradskoj vijećnici, otvorena je 2. Međunarodna izložba gluhih umjetnika  Izložbu je otvorio profesor Mateo Perasović, a postavku potpisuje akademski slikar Vedran Perkov. Izložba ostaje otvorena do 1. listopada.
vrijeme: 24.09.2011.
mjesto: Zagreb: Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatski prirodoslovni muzej
url: http://www.scenaamadeo.hr
Ovu izložbu je organizirala udruga za kulturu osoba oštećena sluha Hrvatske 'Svijet tišine', koja je dobitnik nagrade za umrežavanje kulturnih udruga slijepih u Europi.

Izlažu: Nicole Asselineau, Aranaud Balard, Pavao Bahaček, Franko Borghetti, Primo Cajani, Caputo Ruggiero, Fikreta Čičak, Dušan Došenovac, Sanja Fališevac, Jasminka Glibotić, Maksim Golobotov, Vanja Jović, Jakov Korda, Giuesppina Lasaponara, Antun Margaretić, Dmitry Mirilenko, Natalija Mirilenko, Ming Sheng Pi, Koča Popović, Kristina Popović, Ilisie Remus Florian, Dmitry Shiryaev, Igor Soldatenkov, Mirjana Sorko Nikolić, Lino Ujčić, Iva Vrbos, Gordana Vuger, Josip Vukojević, Nikola Vukojević i Javier Guisado Chavi.

Gluhoća je velika prepreka u životu i svakodnevnoj komunikaciji, ali ovi umjetnici pokazuju da je umjetnički izričaj važan poticaj za razbijanje predrasuda i ujedno osnova za komunikaciju gluhih osoba sa njihovom sredinom. Udruga 'Dlan' predstavila se sa kazališnim uratkom 'Gulliverova putovanja', a neki od glumaca ujedno su i članovi udruge 'Svijet tišine' koji su se osim umjetničkim izričajem na izložbi predstavili i u glumi.