Preskočite na glavni sadržaj

Festival CrOz u studenome u Melbourneu

Drugi po redu hrvatski festival pod nazivom CrOz, kulturni projekt koji na suvremen način propituje hrvatsko-australske kulturne dodire, održat će se u studenome u australskom gradu Melbourneu, priopćio je suorganizator projekta Hrvatska matica iseljenika (HMI).
vrijeme: 02.09.2011.
mjesto: Australija, Melbourne
url: http://www.matis.hr

Na dvodnevnoj međunarodnoj manifestaciji kroz multimedijski će se raznolik pristup prikazati širok spektar hrvatske i australske kulture uključujući turizam, umjetnost, glazbu, modu, gastronomsku ponudu te sport i materinski jezik, ističe se nadalje u priopćenju.

Pripreme za CrOz, čije je ime kao znak simbioze izvedenica od Hrvatska (Cro) i Australija (Oz), trajale su oko godinu i pol dana. U njega su se aktivno uključili Australci hrvatskog podrijetla, a svi gosti i izvođači koji će sudjelovati u programu čine to isključivo na dobrovoljnoj bazi.

'Riječ je o vrlo značajnom kulturnom projektu koji na suvremen način propituje australsko-hrvatske kulturne dodire, koji će se u čarobnom festivalskom ozračju održati u studenome u Melbourneu', stoji u priopćenju. (Hina)