Preskočite na glavni sadržaj

9. Liburnia Film Festival

9. Liburnia Film Festival
I ove godine Liburnia Film Festival – Festival hrvatskog dokumentarnog filma donosi niz odličnih domaćih dokumentarnih filmova. Od 24. do 27. kolovoza, na otvorenoj pozornici u lučici u Ičićima, bit će prikazano 18 dokumentarnih filmova nastalih u proteklih godinu dana.
vrijeme: 24.08.2011.
mjesto: Ičići
url: http://www.liburniafilmfestival.com/

12 filmova po izboru Olivera Sertića natječe za nagradu publike i nagradu stručnog žirija kojeg čine Morana Komljenović, Vladan Petković i Jusuf Šehović.

Prema riječima selektora Sertića, 'super je da hrvatski dokumentaristi ne posustaju i da nas svake godine časte sve zanimljivijim filmovima. Neki od dokumentaraca iz ovogodišnje konkurencije LFF-a već su igrali na drugim festivalima kod nas i u inozemstvu, i nagrađivani su, dok neke naslove prikazujemo premijerno. Pogledao sam pedesetak hrvatskih filmova i iako je bilo još zanimljivih, odlučio sam se u konkurenciju uvrstiti ovih 12 jer odskaču originalnošću, inovativnošću i kreativnim pristupom'.

'Posebno mi je drago da su u konkurenciji i dva filma iz regije, točnije  riječki dokumentarac o povratku grupe  FIT i kratki 'Čistina' mladog  Vjekoslava Gašparovića, nastao kao dio Pulske filmske tvornice', zaključuje Sertić.

U okviru regionalnog programa LFF-a, bit će prikazana tri dokumentarna filma autora iz Primorsko-goranske i Istarske županije, a LFF-u u goste ponovno dolazi Restart koji će se predstaviti s dva dokumentarca. Sve to u subotu, posljednjeg dana festivala, kada će biti proglašeni i pobjednici ovogodišnjeg festivala.

Koordinator 9. Liburnia Film Festivala Igor Bajok ističe da 'LFF i ove godine publici donosi najbolje recentne hrvatske dokumentarce u posebnoj festivalskoj atmosferi lučice u Ičićima. Uz filmske, pripremili smo i nekoliko glazbenih poslastica. Svake večeri nakon projekcija slijedi glazbeni program na kojem će nastupiti Dubravko Lapaine (Zagreb),  Paul Skawinski (London) i Ivan Kovačić Kova (Zagreb),  Marinada (Rijeka) i  Tigrova mast (Zagreb)'.

Projekcije filmova započinju točno u 20 sati i 30 minuta uz slobodan ulaz.