Preskočite na glavni sadržaj

RLJN: Koncert 'Od klasike do popa'

'Od klasike do popa' naziv je koncerta što će ga članovi Simfonijskog orkestra mladih iz Strasbourga održati, u okviru programa festivala Riječke ljetne noći, u utorak, 19. srpnja 2011. u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca, s početkom u 21 sat.
 
vrijeme: 19.07.2011. u 21 sat
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca
url: http://www.rijeckeljetnenoci.com
Na programu riječkog koncerta, kojim će ravnati dirigent Sylvain Marchal, poznata su djela Hectora Berlioza, Camillea Saint-Saensa i Gabriela Fauréa. U drugom dijelu koncerta bit će izveden potpuri popularnih francuskih glazbenih tema te filmska glazba što je potpisuju Ennio Morricone, Vladimir Cosma te John Barry.

Simfonijski orkestar madih iz Strasbourga okuplja oko sedamdesetak mladih glazbenika od 15 do 30 godina. Članovi su uglavnom iz Francuske, ali i iz drugih europskih zemalja poput Velike Britanije, Njemačke i drugih.
Svake godina orkestar održi dvanaestak koncerata klasičnog repertoara kao i modernih djela, primjerice filmske glazbe ili glazbe iz mjuzikla. Završnica svake sezone je ljetna turneja koja omogućava nove doživljaje i iskustva u kontaktu s publikom iz različitih zemalja. Do sada su posjetili Grčku, Italiju, Kanadu, Sjedinjene Američke Države, Poljsku, Austriju. Ove godine su u Hrvatskoj. Na Riječkim ljetnim noćima.