Preskočite na glavni sadržaj

Ljetna radionica eksperimentalnog kazališta u Zadru

Ljetna radionica eksperimentalnog kazališta u Zadru: BoxWhatBox - Master Class kanadskog Centra za alternativne kazališne studije (CATT), pod vodstvom kazališnog redatelja i sveučilišnog profesora Michaela Devinea, održat će se od 15. do 21. kolovoza 2011. 
vrijeme: 15.08.2011.
mjesto: Zadar
url: http://www.catt-international.org
Ovog ljeta, nakon Afrike, BoxWhatBox, ponovno dolazi u Zadar!

U tjedan dana radionica, predavanja i druženja s inozemnim instruktorima i kazališnom skupinom Teatro VeRRdi svi zainteresirani glumci, studenti, pisci i redatelji imat će priliku učenjem zaboraviti naučeno na kreativan i produktivan način. Ovaj pristup uključuje vježbe i igre razvijene uz primjenu pristupa koji se javljaju u radovima Viole Spolin, Augusta Boala, Bertolta Brechta, Jerzyja Grotowskog, K.S. Stanislavskog, Michaela Cheknova i Michaela Shurtleffa. BoxWhatBox dosad je održana u čak 16 zemalja diljem svijeta, između ostalog u Finskoj, Kanadi, Mađarskoj, Grčkoj, Ghani itd.

Međunarodni tim predavača i trenera, uz organizatora i autora projekta Michaela Devinea, čine Cinzia Grande i Andrea Lattari s Međunarodnog instituta za commedia dell’Arte iz Venecije, Italija.

BOXWHATBOX (BWB) se veoma uspješno primijenjuje kao proces proba za pojedine produkcije i od velike je koristi za pričanje priča o ljudima ili o nekoj kulturi. Uz pomoć ovih vježni vrlo brzo se može realizirati jedna kazališna produkcija, uz originalan tekst i na materinjem jeziku kulture u kojoj se priprema, što je od osobite koristi u kontekstu nezavisnog i eksperimentalnog kazališta, u kojem su resursi ograničeni, a vrijeme dragocjeno. Radionica se može provoditi i uz već postojeći materijal, pogotovo materijal iz ostalih medija, kao što su pjesme i kratke priče, koji zahtijeva adaptaciju.

Ovogodišnji BoxWhatBox u Hrvatskoj usmjeren je na pitanje Identiteta. BXB tehnike ciljane improvizacije, polaznici će imati priliku raditi s kazališnom skupinom Teatro VeRRdi.

Michael Devine je kanadski kazališni redatelj i tvorac radionice BoxWhatBox. Radio je kao umjetnički direktor, redatelj, dramaturg, pisac i glumac u kazalištima širom Kanade te režirao predstave u Mađarskoj, Rumunjskoj, Finskoj, Hrvatskoj itd. Profesor je kazališnih studija na Sveučilištu Acadia u Kanadi.

Prijave:
Detaljnije informacije o radionici, održavanju i kotizaciji možete pogledati na webstranici organizatora (Centre for Alternative Theatre Training - CATT)
Za dodatne upite i prijavu na radionice obratite se na sljedeće kontakte:
Prijave na engleskom – catt.canada@gmail.com (CATT)
Prijave na hrvatskom – petra_sapun@yahoo.com (CATT Zadar)