Preskočite na glavni sadržaj

Tribina /Trešnjevka: Kvart, Grad, Medij,

Centar za kulturu Trešnjevka u sklopu projekta 'Mediji u lokalnoj zajednici' organizira tribinu 'Trešnjevka: Kvart, Grad, Medij', u utorak, 7. lipnja s početkom u 19,30 sati, u Područnom uredu Trešnjevka. Na tribini sudjeluju Vesna Kesić, Sead Alić i Barbara Blasin.
vrijeme: 07.06.2011. 19,30
mjesto: Berlin, Germany
url: http://www.prima-center.net/PCB.htm
U eri globalizacije u kojoj sve više imamo dojam da gubimo tlo pod nogama i da više ni o čemu ne odlučujemo, lokalna zajednica je ono mjesto gdje bi se, kao građani,  trebali osjećati 'kod kuće'. Kvart je mjesto gdje se upoznajemo, družimo i odlučujemo o stvarima koje se odnose na naš svakodnevni život. Lokalni mediji – internetski portali, kvartovske novine i radio stanice, ali i urbane umjetničke akcije i druge gradske inicijative su prostor i aktivnosti u kojima bi građani trebali imati glavnu riječ i zajednički kreirati život u zajednici. Između ostaloga i sudjelovati u  stvaranju lokalnih politika i utjecati na odluke lokalnih tijela vlasti. 

O važnosti lokalnih medija i inicijativa, kao i sve većem značaju koji im pridaje i Europska zajednica na tribini će govoriti i razgovarati s građanima: Vesna Kesić, novinarka, aktivistica, voditeljica projekta Mediji u lokalnoj zajednici, Sead Alić, pisac, teoretičar medija, direktor Centra za filozofiju medija i Barbara Blasin, umjetnica, dizajnerica, autorica knjige 'Ženski vodič kroz Zagreb'.