Preskočite na glavni sadržaj

Hommage I – premijera u &TD-u

Komad o potrazi za uspjehom te potrazi za ljubavlju, divljenju izgubljenoj prošlosti i snimljenoj fikciji, prema motivima Godardovog filma Vivre sa vie, - Hommage I., u režiji Rone Žulj, bit će premijerno izveden 19. travnja, s početkom u 20 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD. 
vrijeme: 19.04.2011. 20 sati
mjesto: Republic of Vanuatu
url: http://vanuatu.rkp.hr/
Predstava je nastala u sklopu laboratorijskog modula Teatra &TD - LAB&TD.

Ulaz na premijeru moguć je isključivo s pozivnicom, a sljedeće izvedbe su: 20. i 21 .travnja, u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 kn, odnosno 25 kn za studente.

Igraju: Petra Dugandžić i Sven Jakir
Tekst i režija: Rona Žulj
Dizajn svjetla: Hrvoje Grgić
Producentica: Petra Glad

Nana ima crnu kosu. Upravo je ostavila svešto poznaje da bi postala glumica na filmu. 'Što više govorimo, to manje riječi znače', naučila je Nana i zato sada želi slike. Želi da je se fotografira. Jednog će je dana netko otkriti na taj način. Umjesto na filmu, Nana završava kao prostitutka. Ali to nije priča o prostituciji. Nanina je priča hommage jednoj sasvim drugoj ženi.

Anna je oduvijek htjela napustiti svoju zemlju i otići drugdje. Jednog je dana, kad joj je bilo sedamnaest i otišla. Stigla je u Pariz. Bila je vrlo mršava i imala je samo jednu haljinu i jedan par cipela. Oduvijek je htjela biti glumica. Još odmalena, glumila je u školskim predstavama, pjevala i plesala uokolo. Glumila je jednom kasnije i kako se kupa u kadi. Snimili su to kao reklamu. Jedan ju je redatelj otkrio na taj način. Anna je postala glumica.

Hommage I lebdi između davne stvarnosti i snimljene fikcije, prepričanog života i zadane uloge; jedna ikona na pola puta od žaljenja do divljenja nekadašnjoj sebi, sve nenametljivo provedeno kroz ruke pripovjedača ili domaćina scene, kroz glazbu i slike i okrutno precizne kvadrate teksta.