Preskočite na glavni sadržaj

Proglašenje pobjednika natječaja T-HTnagrada@msu.hr

U subotu, 26. ožujka, u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, u 19 sati, održava se proglašenje pobjednika natječaja T-HTnagrada@msu.hr za 2010. Maja Weber, direktorica Odjela za odnose s javnošću T–Hrvatskog Telekoma i Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a, dodijelit će tri otkupne nagrade za najbolja djela suvremene umjetnosti prikazana na izložbi natječaja, otvorenoj 24. veljače.
vrijeme: 26.03.2011. 19,00
mjesto: USA
url: http://www.zerostudio.net/start.html
Za tri otkupne nagrade natječe se četrdeset hrvatskih umjetnika među kojima su pozornost međunarodnog stručnog povjerenstva podjednako privukli radovi nekolicine afirmiranih umjetnika, prepoznatljiva stila i izričaja koji se predstavljaju sa zrelim radovima, očekivane visoke razine kvalitete, kao i djela mladih umjetnika pred kojima je uspješna karijera i bili bi rado viđeni u fundusu MSU-a. Kao i prijašnjih godina, ima radova sa snažnom društvenom porukom, ali i djela koja odlikuje istančani
emocionalni naboj. 


Na poziv međunarodnog žirija ove godine na natječaju sudjeluju: Nika Radić, Marijan Molnar, Nemanja Cvijanović, Viktor Popović i Tomo Savić Gecan.

T-HT-ov fond nagrada je najveći ukupan iznos za otkup djela u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti, ali i u regiji. Poželjnosti nagrade pridonosi i ugledan međunarodni žiri.

Nagrade su sljedeće: 1. nagrada – 75.000 kuna, 2. nagrada – 70.000 kuna, 3. nagrada – 65.000 kuna. Mala razlika u iznosima želi sugerirati da su hijerarhijske pozicije nagrađenih jedva zamjetne, te da su neznatne razlike u kvaliteti i dosegu odabranih radova. Nagrađeni radovi postaju vlasništvo MSU-a kao dio 'T-HT zbirke'.

Međunarodno stručno povjerenstvo odabiralo je radove za otkup na samom postavu izložbe, što je praksa uvedena od prošle godine. Time se željela postići vjerodostojnost odluka o nagradama jer se moglo vidjeti kako funkcioniraju u samom izložbenom postavu.

Članovi ovogodišnjeg međunarodnog stručnog povjerenstva bili su: mr. Snježana Pintarić, ravnateljica MSU-a, zamjenica, Nada Beroš, viša kustosica MSU-a te članovi Zdenka Badovinac, ravnateljica Moderne galerije u Ljubljani, Ivan Faktor, multimedijalni umjetnik i ravnatelj Gradskih galerija Osijek, Branko Franceschi, povjesničar umjetnosti, Lala Raščić, multimedijalna umjetnica, te Robert Storr, dekan na glasovitom Yale School of Art u New Havenu.