Preskočite na glavni sadržaj

Pokrenuta Klasika.hr!

U ponedjeljak, 21. ožujka, u Hrvatskom društvu skladatelja u Zagrebu, Berislavićeva 9, svečano je promovirana Klasika.hr, jedinstveni projekt analitičko-kritičkog praćenja klasične glazbe u hrvatskim medijima. Nakon najave glavnog tajnika HDS-a Antuna Tomislava Šabana, stranicu su predstavili urednica Marija Barbieri, njena zamjenica Višnja Požgaj i glavni urednik grupe Kulisa.eu Zlatko Vidačković.
vrijeme: 22.03.2011.
url: http://www.klasika.hr
 

Klasika.hr objavljuje izvorne autorske tekstove: kritičke osvrte na simfonijske i komorne koncerte klasične glazbe; te na nove ili obnovljene predstave iz područja opere i operete, koji povezani s našim kalendarima izvedbi stvaraju preglednu i pristupačnu bazu kritika. Redovito objavljuje i intervjue s uglednim hrvatskim i gostujućim glazbenim i opernim umjetnicima, kao i prikaze knjiga i zvučnih zapisa iz područja klasične glazbe i opere. Posebna pozornost posvećena je portretima i esejima iz povijesti glazbe.

Klasika.hr je jedna od četiri stranice kćeri KULISA.eu, koju je u svibnju 2008. utemeljila skupina umjetničkih kritičara (plesnih, glazbenih, kazališnih i filmskih) okupljenih u udrugu Kulturni klub s ciljem stvaranja izdanja koje će temeljitije, potpunije, ažurnije i vizualno bogatije od tiskanih novina pridonijeti praćenju i kritičkoj valorizaciji plesne, glazbene, kazališne i filmske umjetnosti u Hrvatskoj.

Kritičari Klasika.hr su: Višnja Požgaj i Maja Stanetti (koncerti), Marija Barbieri i Ivan Ćurković (opera), Tonći Šitin (Split), Ramiro Palmić (Rijeka), Marija Grazio (Dubrovnik), Sunčana Bašić (Osijek) i Helena Novak (Zadar). Urednik deska je Goran Ivanišević.
Grupa KULISA.eu uključuje i stranice Kazaliste.hr, Filmovi.hr i Plesnascena.hr.