Preskočite na glavni sadržaj

Korak u život uz velikog Nuccija i Zagrebačku filharmoniju

Korak u život uz velikog Nuccija i Zagrebačku filharmoniju
Svjetski poznati bariton Leo Nucci i Zagrebačka filharmonija održat će veliki koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 14. prosinca 2010., s početkom u 20 sati, u sklopu humanitarne akcije 'Korak u život'. Najveći svjetski bariton Leo Nucci donirao je svoj nastup u spomen na pokojnog maestra Vjekoslava Šuteja, prijatelja akcije Korak u život od samih početaka.
vrijeme: 14.12.2010. 20.00 sati
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://plesnicentar.info/
 

Leo Nucci – dobri duh talijanske glazbe
Čitav svijet cijeni ga i poštuje, a rodna Italija jednostavno ga obožava... On je veliko ime talijanske operne scene - jedan i jedinstveni Leo Nucci!  Kultni tumač najpoznatijeg grbavca u svijetu opere - Rigoletta iz istoimenog remekdjela Giuseppea Verdija, i najslavnijeg pjevača među brijačima - Figara iz Seviljskog brijača, Leo Nucci osvojio je najveće pozornice svijeta svojim nezaboravnim izvedbama najvećih rola opernog repertoara.

Dobri duh talijanske glazbe, Nucci je svojim brojnim tumačenjima visoko postavio ljestvicu svim pjevačima nakon njega. Publike londonske Kraljevske opere, Salzburških svečanih igara, Pariške opere i newyorškoga Meta Nuccijeve nastupe dočekuju s najvećim uzbuđenjem, a poslovično strogi kritičar lista Corriere della Sera uz najnoviju premijeru Verdijeva Rigoletta u milanskoj Scali piše o Nucciju u samim superlativima: "Kada je Nucci Rigoletto, uspjeh je zagarantiran... On zrači posebnom vrstom karizme koja na nevjerojatan način potiče cjelokupni ansambl da pruži više od maksimuma".

Nucci je veliki pjevač izvanserijskog kalibra, ali i briljantni dramski umjetnik dojmljive scenske pojave. S preko četrdeset godina umjetničkog staža, on je i više od fenomena. Ali prije svega, Nucci je veliki čovjek lavovskog srca, koji je u nebrojenim prigodama dao svoj prilog događajima s humanim povodom.

U utorak, 14.12. svojim sonornim glasom i neponovljivom scenskom pojavom zagrebačku publiku u Dvorani Lisinski počastit će raskošnim izborom glazbenih tema iz majstorskih kajdanki Verdija, Mascagnija, Puccinija i Giordana.  Arijama i u duetima pridružit će mu se i dvije posebne gošće, cijenjene vokalne umjetnice - sopranistica Ivana Lazar i mezzosopranistica Ana Mihanović. Orkestrom Zagrebačke filharmonije u toj „večeri uzvišenih emocija“ ravnat će maestro Ivan Repušić.

Topao i neposredan u komunikaciji, bez lažne skromnosti u javnim nastupima, svoje životno geslo sažeo je u jednoj jednostavnoj rečenici: „Moj život je glazba, a ne show program“, a o opernoj umjetnosti: „Opera je emocija, inače je prazna ljuštura“.