Preskočite na glavni sadržaj

Party of 3 – izložba u Rijeci

U Gradskoj knjižnici Rijeka, u galerijskom prostoru Narodne čitaonice na Korzu, u petak, 19. studenog, otvara se izložba 'Party of 3', s radovima Saše Furlana, Ive Matošića i Vanje Tataj. Izložba traje do 15. siječnja 2011. godine.
vrijeme: 19.11.2010. 20,30
mjesto: Rijeka; Narodna čitaonica na Korzu
Iako stilski različiti, autori kroz zajednički slikarski medij istražuju i kompariraju odnose popularne kulture sa granicom podilaženja tržištu. Figurativno slikarstvo autora obiluje dopadljivim motivima te s namjerom graniči sa kičastom ikonografijom.

Saša Furlan, rođ.1978. u Rijeci. Diplomirani prof. likovne kulture. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama, te održala dvije samostalne. Dobitnica je nekoliko nagrada za slikarstvo. Završava magisterij slikarstva na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani.

Ivo Matošić, rođ.1979. u Rijeci. Slikar i dizajner. Završio Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn. Od 2004. imao 9 samostalnih izložbi. Višestruki dobitnik nagrada i priznanja za slikarstvo i dizajn od kojih se izdvajaju: 1. nagrada ex tempore, Selce, 2005. 1. nagrada ex tempore, Lovran, 2006. Časno priznanje ex tempore, Piran (Slovenija) 2010. Živi i radi u Rijeci.

Vanja Tataj, rođ.1979. u Rijeci. Završila Akademiju primijenjenih umjetnosti za prof.likovne kulture, smjer kiparstvo. Studira na postdiplomskom studiju na ALUO Ljubljana, smjer video i grafika. Izlagala je i sudjelovala na brojnim grupnim izložbama i radionicama. Dobitnica je nekoliko nagrada za slikarstvo.