Preskočite na glavni sadržaj

Filmovi Dana Okija u Art Kinu Croatia

U utorak, 9. studenog, u 17 sati, u sklopu programa 'Retrospektiva: Dan Oki' u MMSU u Rijeci, u Art-kinu Croatia će biti prikazan dvodnevni filmski program kratkih eksperimentalnih filmova Dana Okija: 'The Householder', 'Ozone 3 RGB', 'Navigations', 'Divine Beings' i 'Zoogen'. Ulaz je na sve projekcije slobodan.
vrijeme: 09.11.2010.
mjesto: Topkino, Vienna, Austria
url: http://www.art-kino.org
Iste večeri, u 20 sati, na programu je dugometražni film 'Oxygen 4' Dana Okija, s Vilijem Matulom i Barbarom Gene u glavnim ulogama. Astronaut Luka Vitlov se za vrijeme odmora s djevojkom i astronautom, suočava s posljedicama svoga svemirskog leta. Priča o ljubavi i smrti, u kojoj se isprepliću najrazličitiji žanrovi, dramaturški se pretvara u strukturalistički film čiji ustroj omogućuje rastvaranje zatvorene cjeline na
sastavne dijelove i daljnju medijsku multiplikaciju.
 
 
Drugog dana filmskog programa 'Retrospektiva: Dan Oki', u srijedu, 10. studenog, u Art-kinu Croatia će gostovati redatelj Dan Oki, a prije svog filma 'Predstava' u 20 sati održat će uvodno predavanje.
 
'Predstava' je priča o kazališnoj trupi koja iz Splita odlazi u New York dan prije događaja 11. rujna 2001., spoj igrane i dokumentarne građe o događajima terorističkih napada 11. rujna 2001. godine u New Yorku. Scenarist i redatelj filma Dan Oki osobno je snimio dokumentarni dio filma, te proživio događaje u New Yorku, pa je film dijelom i autobiografski.
 
Dan Oki, medijski umjetnik, redatelj i profesor, svoje filmove i galerijski artikulirane radove prezentirao je na festivalima, u galerijama i muzejima u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi te Aziji. Dobitnik je mnogobrojnih međunarodnih nagrada i priznanja.
Program projekcija